Un poble 'verd, animalista i que protegeixi la seva gent', les propostes de Martorelles En Comú

La formació va presentar dissabte al pati de la Masia de Carrencà el seu programa electoral

Política

Un poble 'verd, animalista i que protegeixi la seva gent', les propostes de Martorelles En Comú
Un poble 'verd, animalista i que protegeixi la seva gent', les propostes de Martorelles En Comú

Martorelles En Comú va celebrar dissabte passat al migdia, al pati de la Masia de Carrencà, un acte per presentar les principals propostes de la candidatura. Una programa "molt treballat" en el qual "passen per davant les persones i la vida diària de la ciutadania", deia la candidata, Mónica Utrilla, a l'inici del seu discurs.

El projecte dels comuns se centra en quatre eixos principals: fer un "Martorelles amb més futur", és a dir, donar "més oportunitats laborals aconseguint l'arrelament de més empreses al polígon" i "protegir" el teixit comercial del poble programant una agenda de comerç al carrer "atractiva" i creant la figura d'un dinamitzador de comerç.

L'altre eix principal és un "Martorelles verd i animalista": "Si volem que Martorelles sigui un poble per tothom ha d'estimar els seus animals i estar encaminat cap a una gestió verda", explicava Utrilla qui destacava entre les propostes la creació d'un parc caní i de refugis felins. Així com apostar per "continuar sent un referent en la gestió dels residus" a través d'aplicar una taxa segons la generació de deixalles.

Habitatge públic per a joves i cooperatiu per a la gent gran

El tercer eix de Martorelles En Comú és fer "un Martorelles que protegeixi a la gent" fent que tinguin la possibilitat d'accedir a un habitatge digne: "Els joves no volen marxar, però es veuen en la necessitat de fer-ho, perquè aquí no hi ha habitatge social ni accessible i cada vegada el cost de la vida és més alt, per tant, aquests escuts municipals s'han de reforçar molt més", remarcava Utrilla. En concret, proposen la promoció d'habitatge públic per a joves i col·lectius en risc d'exclusió social i fomentar l'habitatge cooperatiu per a la gent gran.

Crear regidories de barri i "tornar a posar al centre" les entitats

Finalment, el darrer eix principal de la candidatura dels Comuns és fer que Martorelles "guanyi vida en els seus barris", apostant per una administració "més propera" a través de la creació de regidories de barri i "tornant a posar al centre a les nostres entitats a tots aquells esdeveniments on la vida cultural del poble s'hagi de fer veure", deia la candidata qui subratllava que s'ha de "deixar de subcontractar empreses i espectacles i fer que les nostres entitats tinguin el protagonisme que es mereixen". 

En aquest cas, la formació planteja crear una nau municipal a disposició de les entitats locals per a la logística i l'organització d'esdeveniments.

Durant l'acte Utrilla, va estar acompanyada per l'equip que forma la candidatura dels comuns a Martorelles, alguns dels quals també es van encarregar de desgranar les propostes de la formació.

Edicions locals