La reforma del barri antic, una de les primeres accions que engegarà ERC a Martorelles si manté l'Alcaldia

La remodelació del pavelló, un servei de transport a demanda o 30 pisos de protecció oficial, altres de les promeses del partit republicà

Política

Anna Nogueres, Marc Candela i Gerard del Caño
Anna Nogueres, Marc Candela i Gerard del Caño | Gerard Magrinyà / ERC Martorelles

L'Era de Carrencà acollia dissabte a la tarda l'acte central de la campanya electoral d'ERC Martorelles, repetint la mateixa ubicació que en els darrers dos comicis. Els republicans van repassar algunes de les principals propostes que formen el seu programa electoral, en un esdeveniment encapçalat per les tres primeres persones de la llista electoral –Marc Candela, Anna Nogueres i Gerard del Caño– i en el qual també van intervenir altres persones de la candidatura.

Una de les accions prioritàries serà la reforma del barri antic, que estava prevista per al present mandat però que no s'ha pogut realitzar perquè l'Ajuntament va "haver de reestructurar el pressupost degut a la pandèmia", segons apuntava l'alcalde i candidat Marc Candela. L'alcaldable va dir: "Només entréssim (a govern), encarregaríem el projecte d'obres del barri antic, per posar-lo al dia i dignificar-lo".

La remodelació de l'actual pavelló, així com dels vestidors del camp de futbol i dels vestidors i accés de la piscina són algunes de les propostes pel que fa als equipaments esportius que va destacar precisament el regidor d'Esports Gerard del Caño, qui també en va parlar d'una altra de més cultural: "Un projecte de reforma de la Masia de Carrencà a partir d'un procés participatiu". El compromís no és reformar-la en el pròxim mandat, sinó "fer aquest procés participatiu per decidir què hi volem fer i poder redactar el projecte", va afegir Candela.

Del Caño, qui també ha estat en aquest mandat el responsable de la regidoria de Mobilitat, va explicar que aposten per implementar el transport a demanda en modalitat de taxi i amb un cost simbòlic amb el qual els ciutadans podran desplaçar-se "des de casa fins a uns punts fixos que determinem, com poden ser el CAP, l'Hospital de Mollet, l'estació de Mollet-Sant Fost, els Ajuntaments de Martorelles o Santa Maria".

Pel que fa a l'habitatge Del Caño també va explicar dues promeses "molt concretes". D'una banda, "obligar" que les noves promocions d'habitatge del poble en destinin el 30% a protecció oficial. D'altra banda, va recordar: "A principis de mes vam arribar a un acord amb l'Incasòl per a la construcció de 30 habitatges de protecció oficial amb sòl d'equipament públic; seran habitatges gestionats únicament per l'Ajuntament de Martorelles per al jovent empadronat al municipi".

"Mantenir el servei de psicologia i ampliar-lo a logopèdia", o "impulsar un pla de xoc associatiu per revitalitzar les entitats culturals, per donar-los les eines necessàries per tirar endavant i per rejovenir-les en els casos que calgui" van ser algunes de les propostes explicades per l'Anna Nogueres.

L'alcalde, Marc Candela, també va remarcar que canviaran les portes i marcs i reformaran el paviment de l'escola Simeó Rabasa, i cobriran els accessos perquè els alumnes de 1r a 3r de Primària de l'escola Les Pruneres puguin anar al lavabo sense sortir a l'exterior. Alhora, va explicar que aposten per crear "una empresa pública que gestioni serveis com l'escola bressol, la neteja dels edificis, el casal d'estiu o la piscina municipal".

 

Edicions locals