Tres estudiants de l'INS Alba del Vallès ideen un projecte per prevenir els incendis forestals

El grup d'alumnes és un dels 100 seleccionats del campus estudiantil The Challenge de la Fundació La Caixa

Societat

Tres estudiants de l'INS Alba del Vallès ideen un projecte per prevenir els incendis forestals
Tres estudiants de l'INS Alba del Vallès ideen un projecte per prevenir els incendis forestals

L'època de sequera i l'elevat risc d'incendis que està patint el país ha posat en alerta a tres estudiants de 1r de BAT de l'Institut Alba del Vallès –Marina Tena, Clara Cendrós i Dana Carricondo– les quals s'han posat mans a l'obra per idear un projecte per prevenir els focs al bosc. 

4F Fem Fora Focs Forestals és el nom d'aquesta innovadora proposta amb la qual el grup d'alumnes va ser un dels 100 seleccionats d'arreu de l'Estat i Portugal per participar en un dels campus estudiantils més destacats de l'Estat, el The Challenge by EduCaixa, de la Fundació La Caixa, que es va celebrar la setmana passada a Barcelona amb la participació de més de 300 alumnes. 

El projecte de la Marina, la Clara i la Dana planteja evitar els focs forestals a través de la col·locació d'uns dispositius als boscos que mesurarien la temperatura, la humitat i el vent per comprovar que no hi hagi risc d'incendi. A més, aquests dispositius estarien col·locats en punts estratègics i funcionarien amb energia solar.

Així mateix, la informació d'aquests aparells es preveu recopilar en una app perquè estigui disponible per informar tota la població. Amb el projecte també proposen establir col·laboracions amb els Bombers, brigades forestals i associacions, entre altres.

"Ha estat una experiència molt bonica. Hem après molt i conegut molta gent", destaca la Marina qui afegeix que amb el The Challenge han pogut comprovar la implicació que té la joventut actual per a millorar el planeta.

La Marina també explica les idees que els ha proporcionat participar en el campus: "Ens va ajudar a pensar en com finançar el nostre projecte a través d'activitats i excursions. També ens vam fer adonar que a banda de prevenir els incendis, amb el projecte podíem arribar a aconseguir un benestar pels nostres boscos", assevera l'estudiant.

 

Edicions locals