Martorelles rebrà 796.722 euros per canviar els llums del poble

Es tracta d'una subvenció de la Diputació per renovar 1.237 punts de l'enllumenat per leds

Societat

| Aj. Martorelles

L'Ajuntament rebrà una subvenció de gairebé 800.000 euros per canviar l'enllumenat del poble. El Consistori ha rebut aquesta setmana la resolució favorable a la petició per rebre aquesta subvenció per un import de 796.722,84 euros, en el marc del programa Renovables 2030 de la Diputació de Barcelona. 

Aquest fons econòmic servirà per renovar 1.237 punts de l'enllumenat públic i substituir-los per llums de tecnologia led durant aquest 2023.

Actualment, el municipi compta amb 1.748 punts repartits en 25 quadres d’enllumenat públic, dels quals només 511 són de tipus led. Amb aquesta actuació es canviaran el  70,7% del total de llums que té el poble a tecnologia led.

Segons avança el Consistori, el canvi a led de tot l’enllumenat suposarà diferents beneficis mediambientals i econòmics per l’Ajuntament i de seguretat tant pels vianants com pels vehicles.

La meitat d'emissions de CO₂

Segons indiquen, un d'aquests beneficis es notarà en el consum energètic i en la quantitat de CO₂ emès. Si actualment, la potència instal·lada és de 150.000 W, que genera un consum anual aproximat de 596.755,95 kWh i una quantitat de CO₂ emès de 154.559 kg/any (32 kg de CO₂ per habitant any). Amb el canvi de l'enllumenat el CO₂ emès es preveu reduir aproximadament a la meitat, és a dir, en 105 tones menys a l'any.

Un altre dels beneficis es traduirà en la millora de la seguretat, ja que segons exposen, la llum blanca que generen els llums led fa que les persones se sentin més segures quan surten de nit, perquè milloren els nivells d’il·luminació i augmenta el reconeixement facial i dels colors.

Així mateix, també indiquen la prevenció d’accidents, com una de les millores que aportarà aquesta nova il·luminació. Finalment, un altre dels avantatges serà l'estalvi en el manteniment, ja que els punts de llum led requereixen menys manteniment i no necessiten canvi de làmpada.  

Edicions locals