Territori preveu finalitzar a l'estiu les obres a l'accés del polígon de Martorelles 

Els treballs acumulen un retard de cinc mesos

Societat

Rotonda provisional del polígon Martorelles
Rotonda provisional del polígon Martorelles

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat preveu finalitzar a l'estiu els treballs per millorar l'accessibilitat a la C-17 des de Martorelles, on continuen les obres per construir una nova rotonda per ajudar a pacificar el trànsit a l’entrada del polígon –a la intersecció del carrer de la Verneda amb l'extrem del pont de l'Aiguabarreig, a l'altura del circuit de motocròs –.  

Els treballs al polígon de Martorelles porten un retard de cinc mesos, ja que haurien d'haver finalitzat a finals del 2022. Però uns problemes burocràtics han endarrerit l'obra que fa unes setmanes tornava a posar-se en marxa.

Amb tot, els vehicles que accedeixen al polígon ja poden fer ús d'una rotonda que s'ha construït de forma provisional mentre s'està executant la rotonda definitiva al seu interior. Així mateix, s'han arranjat les voreres i s'ha enllestit un nou carril d'accés directe al carrer de la Verneda des de Mollet, tot i que encara està vetada la circulació.

També està previst que es pintin dos passos de vianants per afavorir que els veïns puguin creuar el polígon a peu de forma segura. 

La previsió de finalització de l'obra a l'estiu es va donar a conèixer aquest dilluns després de la visita que el conseller de Territori, Juli Fernàndez i Olivares, va fer a Parets per anunciar que el Departament licitarà aquesta primavera les obres per a construir una passarel·la per a vianants i ciclistes que creuarà la C-17 a Parets del Vallès.

Una actuació d'1,9 MEUR

El novembre de 2021 el departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat va adjudicar l'obra, llargament reivindicada, per millorar l'accessibilitat a la C-17 des de Martorelles i Mollet amb un pressupost de gairebé 2 milions d'euros. 

Els treballs que van començar el 15 de març de 2022, han servit per descongestionar el trànsit a la rotonda de la Vinyota gràcies a l'obertura d'un carril d'accés directe al nucli urbà de Mollet –carrer Can Flequer– dels vehicles que provenen de l'autopista AP-7, sense necessitat d'accedir a la rotonda de davant de la botiga Decathlon.

Així mateix, també es va obrir un altre carril pels vehicles que provenen del polígon de Martorelles pel pont de l'Aiguabarreig i que permet l'accés directe a la C-17 en sentit Barcelona i es van ampliar (eliminant aparcaments) els carrils a la calçada del tram de Can Flequer entre la rotonda de la Vinyota i la de davant dels Mossos d'Esquadra, per facilitar també l'accés a la C-17 en direcció Vic.

Segons el Departament de Territori es preveu que l’obra finalitzi aquest estiu, amb l’entrada en funcionament de la rotonda prevista a Martorelles.

Edicions locals