AE Galzeran: 'Som de Martorelles i no tenim ni el 50% d'infants del poble'

L'Agrupament Escolta aposta per fer actes al poble, com la Cauçotada del pròxim dissabte 25 de març

Cultura

Francesc Almagro, cap de l'Agrupament Escolta Galzeran, a la seu de l'entitat
Francesc Almagro, cap de l'Agrupament Escolta Galzeran, a la seu de l'entitat

Sergio Carrillo

L'Agrupament Escolta Galzeran es troba en ple estat de creixement, després del recés patit els darrers anys arran de la pandèmia. Així ho explica el cap del cau martorellesenc Francesc Almagro, qui exemplifica el bon moment actual: "Jo mesuro la salut del cau per la quantitat d'infant als grups de petits. De follets –de 6 a 8 anys–, el curs passat en teníem tres i aquest any, vint".

Aquest creixement també va revertint de mica en mica una gran mancança de l'entitat, que és la poca presència d'infants del municipi. "Som una entitat de Martorelles i no tenim ni el 50% de membres del poble, i feia uns anys no arribàvem ni a un 10%", diu Almagro, qui detalla que la majoria són de Mollet i principalment vinculats a la colla castellera –amb qui tenen un lligam molt proper–; de Sant Fost –municipi on es va fundar l'agrupament–, o de Santa Maria de Martorelles.

Per aconseguir més canalla de Martorelles, des de l'any passat han fet visites a les escoles per donar-se a conèixer. Alhora, estan començant a fer accions de cara al poble, com la Cauçotada. "En aquests darrers anys ens ha mancat aquesta participació cap al poble. Però crec que si no tenim la base d'infants de Martorelles, tot i que en fem les mil-i-una, no tindran un impacte tan gran", diu Almagro.

Actualment l'agrupament compta amb uns 16 caps i una setantena d'infants, i Almagro remarca: "Tenim la capacitat, les eines i els recursos humans per poder-ne ser més". Alhora, destaca que un dels feedbacks que reben dels infants que hi participen és: "'Tinc ganes de venir al cau perquè estaré fent jocs i dinàmiques i no sentiré pressió per part de ningú si la cago'. Això et predisposa a obrir-te i a experimentar".

La Cauçotada, el 25 de març

En la línia de fer activitats de cara al poble de Martorelles, el pròxim 25 de març la branca de Pioneres de l'agrupament farà la Cauçotada a la plaça El·líptica. El menú adult (10 euros) inclourà 10 calçots, botifarra o hamburguesa vegana, pa i beguda; i l'adreçat als infants de fins a 14 anys (8 euros) serà igual però amb quatre calçots. El preu per als membres del cau és de 2 euros menys, i les postres i cafès tenen un preu d'un euro extra cadascun. Encara es poden reservar les entrades contactant al correu aegalzeran@gmail.com.

Edicions locals