El Simeó Rabasa i Les Pruneres acreditades amb el distintiu 'Cultura Emprenedora a l'Escola'

Ambdues escoles participen aquest curs del programa impulsat per la Diputació de Barcelona

Societat

El Simeó Rabasa i Les Pruneres acreditades amb el distintiu 'Cultura Emprenedora a l'Escola'
El Simeó Rabasa i Les Pruneres acreditades amb el distintiu 'Cultura Emprenedora a l'Escola' | Aj. Martorelles

El Departament d'Educació ha entregat la distinció del projecte d'emprenedoria que han engegat aquest curs les classes de cinquè de les dues escoles de Martorelles. Ambdós centres formen part del programa Cultura Emprenedora a l’Escola (CuEmE) impulsat per la Diputació de Barcelona.

La iniciativa busca fomenta l’esperit emprenedor i les competències bàsiques en el cicle superior d'educació primària per millorar-ne l’èxit educatiu i posar les bases dels seus projectes vitals i dels projectes professionals futurs.

En aquest sentit, a l'escola Les Pruneres els alumnes han creat la cooperativa U.S. Team, mitjançant la qual crearan diferents productes fets amb ceràmica per a la decoració de la llar.

Amb els diners recaptats volen ajudar una associació sense ànim de lucre anomenada "Duchenne Somriures Valents" creada pels pares d’un nen que pateix una malaltia estranya.

Mentre que l'alumnat de cinquè de l'escola Simeó Rabasa, ha posat en marxa la cooperativa Decoop, de creadors de productes de decoració de tota mena, des d'objectes per la llar, com per la cura i la decoració del mateix cos.

Amb els diners recaptats volen ajudar la Fundació Mona, que és un centre de rehabilitació on recuperen del maltractament a ximpanzés i macacos que han estat artistes de circ, de televisió, models de publicitat o fins i tot mascotes. 

Edicions locals