La majoria de famílies afectades per l'incendi de dissabte han pogut tornar a casa seva

Els dos edificis afectats no tenen subministrament de gas i s'ha apuntalat el dormitori on es va originar el foc

Societat

La majoria de famílies afectades per l'incendi de dissabte han pogut tornar a casa seva
La majoria de famílies afectades per l'incendi de dissabte han pogut tornar a casa seva | Aj. Martorelles

La majoria de la trentena de famílies afectades per l'incendi que es va originar en un pis del carrer Montenegre de Martorelles dissabte han pogut tornar als seus habitatges, després de passar la nit de dissabte a diumenge fora dels seus domicilis per recomanació de l'Ajuntament i dels cossos d'emergències desplaçats a la zona.

Amb tot, encara quedarien unes quatre famílies per tornar a casa seva, segons ha explicat a aquest diari l'alcalde, Marc Candela.

Una d'aquestes famílies, és la del domicili on es va originar el foc, la qual va ser reallotjada el mateix dia del succés en un hotel, juntament amb una altra de les famílies afectades.

L'incendi s'hauria produït en un dormitori pròxim al pati de llums d'un pis situat als baixos del número 4 del carrer Montnegre pels volts de les 15.13 h. El foc s'hauria propagat ràpidament per l'habitatge, fent efecte xemeneia pel pati de llums, per la qual cosa s'haurien cremat i trencat els vidres d'altres habitatges del bloc. 

En el moment que es va originar el foc no es té constància que hi hagués ningú al dormitori que va cremar, però sí a l'habitatge. L'incendi va deixar cinc ferits, dos d'elles amb cremades de segon grau, els quals van ser traslladats a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona. De la resta de persones ferides, dues van ser donades d'alta in situ i una es va traslladar a l'Hospital de Mollet. 

Sense subministrament de gas

A causa del foc, els cossos d'emergència desplaçats a la zona van evacuar els veïns del bloc on es va originar l'incendi i l'edifici del costat, el número 6.  Pels volts de les 18 h, un cop apagades les flames l'Ajuntament i els cossos d'emergència va reunir el veïnat a l'Escola Orfeònica, pròxima als habitatges, per explicar-los què havia passat i se'ls va recomanar que passessin la nit fora. 

Aquella mateixa tarda, un cop extingit el foc, la majoria dels veïns van tornar a tenir actius els subministraments d'aigua i llum. Encara que aquest dimarts els domicilis dels dos blocs afectats continuaven sense tenir subministrament de gas, segons ha especificat Marc Candela.

Sense perill per a l'estructura del bloc

Per altra banda, després d'una visita de l'arquitecte municipal i els Mossos d'Esquadra al lloc de l'incendi s'ha apuntalat el dormitori on es va originar el foc. Amb tot, segons, l'alcalde martorellesenc: "L'estructura de l'edifici no corre perill".
 

 

Edicions locals