Martorelles analitza els pous municipals per extreure'n aigua davant les restriccions de sequera

Aquest dijous han entrat en vigor les mesures decretades per la Generalitat que afecten 224 municipis

Societat

Un operari analitzant un dels pous de Martorelles
Un operari analitzant un dels pous de Martorelles | Aj. Martorelles

L'Ajuntament de Martorelles està actualitzant l’estat de tots els pous municipals per tal d’extreure’n aigua i poder dur a terme tots els serveis que en requereixen davant el decret d’excepcionalitat per sequera. Les mesures restrictives entren en funcionament aquest dijous, després que la Generalitat ho pactés dimarts i l'Agència Catalana de l'Aigua hagi aprovat l'entrada en vigor de la fase d'excepcionalitat al sistema Ter-Llobregat i a l'aqüífer Fluvià Muga.

Durant aquests dies, treballadors municipals estan analitzant l’estat dels pous públics que hi ha al municipi per tal de preveure l’ús que se’n farà a partir de l’entrada en vigor del decret que restringirà, per exemple, el reg d’espais verds.

Aquesta aigua que s'extregui dels pous es destinarà a la neteja de carrers, el reg de zones verdes i del camp de futbol.

L’entrada a la situació d’emergència significa un pas més en la reducció d’aigua en alguns usos, com ara la reducció del 40% de l’aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l’aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) o bé la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (tan sols es permetrà l’aigua per mantenir viu l’arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable.

Ja al mes de novembre, en el decret d’alerta per sequera, l’Ajuntament de Martorelles va reduir el reg d’espais verds, i també el del camp de futbol municipal.

L'Ajuntament demana a la ciutadania que sigui responsable amb l'ús de l'aigua.

Edicions locals