Ricard Balada, de Santa Maria, únic actor de l'estat a la Berlinale Talents

L'actor participarà en diverses activitats i esdeveniments al Festival de Cinema de Berlín

Cultura

Ricard Balada, de Santa Maria, únic actor de l'estat a la Berlinale Talents
Ricard Balada, de Santa Maria, únic actor de l'estat a la Berlinale Talents | Nonna Arruga

L'actor Ricard Balada, de Santa Maria de Martorelles, ha estat l'únic actor espanyol seleccionat per a la Berlinale Talents 2023, que tindrà lloc del 18 al 23 de febrer. Es tracta d'un programa per a joves talents, que enguany es presenta sota el lema You Must Be Joking: Humour In Serious Times i que ofereix activitats i esdeveniments per als participants.

L'intèrpret baixvallesà assegura que li fa "molta il·lusió" participar-hi, encara més tenint en compte que "la Berlinale sempre ha estat per a mi un dels festivals de cinema més important del món", hi afegeix Balada.

"Després de treballar amb el director Tom Gormican en la pel·lícula de Nicolas Cage (The Unbearable Weight of Massive Talent), m'atrau molt continuar aprenent com funciona la indústria internacionalment", explica l'actor de Santa Maria de Martorelles, qui també valora molt positivament "la possibilitat de rebre formació i compartir experiència amb professionals i cineastes d'altres països" que tindrà al llarg del festival.

A l'espera d''El cas Àngelus. La fascinació de Dalí'

A banda de la seva participació a la Berlinale, Ricard Balada té previst estrenar pròximament el film El cas Àngelus. La fascinació de Dalí, on interpreta el surrealista en la seva etapa jove i que va rodar l'any passat.

El 2022 també va ser l'any en què es va estrenar la primera pel·lícula de Hollywood en què participa, The Unbearable Weight of Massive Talent, protagonitzada por Nicolas Cage, a més de Pedro Pascal i Neil Patrick Harris.

Alhora, a l'estiu l'actor de 28 anys va rebre el New Talent Award en Begur Costa Brava International Film Festival, on també es van premiar a Fernando León de Aranoa, Carmen Machi o Enrique Cerezo.

Edicions locals