Els treballadors de Towa decideixen anar a la vaga

L'aturada serà indefinida i començarà dimarts a les 6 h

Economia

Els treballadors de Towa decideixen anar a la vaga
Els treballadors de Towa decideixen anar a la vaga

Els treballadors de la planta de Towa han convocat vaga indefinida. L'aturada a la multinacional farmacèutica està prevista per dimarts de la setmana que ve, a partir de les 6 h. La decisió s'ha pres, just quan ahir se celebrava la segona trobada de la taula de negociació entre el comitè i la direcció de l'empresa. Una reunió en la qual s'hauria fet "un petit avançament", segons Angel Bejarano, membre del comitè d'empresa.

De moment, però, les negociacions continuen obertes i ja s'ha previst una nova reunió entre el comitè i la direcció per aquest divendres a les 10 h. A aquella mateixa hora també es preveu que hi hagi noves mobilitzacions de protesta davant la planta, tal com ja es van fer dimecres i dilluns, coincidint amb les dues primeres trobades de la taula de negociacions.

Durant la jornada de protestes d'ahir, els treballadors es van concentrar a la part de darrere de la multinacional amb tambors, xiulets i botzines per reclamar que no els retallin els salaris, una reducció que sobretot afectaria els grups 3 i 4, que són els salaris més baixos de l'empresa, els quals la companyia els planteja reduir entre 4.000 i 6.000 euros el salari anual.

A aquestes retallades s'hi sumarien altres propostes de canvis en la jornada laboral i de reducció de beneficis socials que afectarien a tota la plantilla. Segons fonts del comitè, l'empresa els hauria proposat totes aquestes retallades, perquè preveu pèrdues. 

Edicions locals