Protestes de la plantilla de Towa a Martorelles per la retallades del 40% del salari

Els treballadors s'han concentrat aquest matí davant la farmacèutica coincidint amb la segona trobada de la taula de negociacions i preveuen iniciar una vaga dilluns

Economia

Protestes de la plantilla de Towa a Martorelles per la retallades del 40% del salari
Protestes de la plantilla de Towa a Martorelles per la retallades del 40% del salari

Els treballadors de la farmacèutica Towa a Martorelles s'han concentrat aquest dimecres al matí davant la planta per protestar per la retallada del salari que els planteja l'empresa i que segons fonts dels treballadors, seria del 40%. Les protestes han començat a dos quarts d'11 h del matí, just mitja hora després que comencés la segona reunió de la taula de negociació.

Segons fonts dels treballadors, la retallada afectaria principalment a la meitat de la plantilla, unes 270 persones dels grups 3 i 4, és a dir, els operaris i analistes que tenen els salaris més baixos. En canvi, en quedarien exempts els treballadors de les categories superiors, relacionats amb els llocs de direcció o comandament de la planta.

Pel que fa a les retallades, indiquen que l'empresa els hauria anunciat la pèrdua de moltes de les millores fiscals i socials aconseguides en els darrers anys com ara un complement personal de 2.400 euros o ajudes econòmiques per a l'escolarització dels fills, entre altres. També els hauria proposat rebaixar els preus del torn de nit o modificar el calendari laboral –amb 7 dies festius menys a l'any–.

Tot plegat, segons els treballadors, es traduiria en una reducció del 40% del sou, és a dir, cobrar uns 700 euros bruts al mes menys (el que equivaldria anualment a 6.000 euros bruts l'any). Una retallada que la companyia els hauria justificat amb el motiu que preveuen pèrdues.

Amb aquesta proposta a sobre la taula, la qual els treballadors concentrats avui davant la planta titllen de "dràstica", la plantilla de Towa es plantegen seguir les mobilitzacions i començar una vaga, probablement indefinida, el pròxim dilluns a la nit.

"Sortim perdent més de 100 euros al dia, però si no fem la vaga no podrem sobreviure amb el sou que ens quedarà", etzibava un dels integrants de les protestes.

Edicions locals