Protestes davant la planta d'Amazon a Martorelles

Els treballadors estan disposats a seguir mobilitzant-se si l'empresa no millora les condicions de trasllat

Societat

Protestes davant la planta d'Amazon a Martorelles
Protestes davant la planta d'Amazon a Martorelles

Els treballadors de la planta d'Amazon a Martorelles protesten aquest dimecres al matí davant del centre logístic de la multinacional. La plantilla s'ha concentrat a dos quarts de vuit del matí davant els accessos de la companyia per protestar contra les condicions que els ha proposat l'empresa per traslladar-se a Saragossa o a Figueres, després de l'anunci de tancament que tenia lloc fa uns dies.

"De moment el que ens està oferint Amazon és deixar-nos al carrer per 20 dies per any treballat. A la gent més gran de 55 anys, no els està donant res ni de prejubilació, ni cap opció per poder mantenir el seu lloc de feina, només que es traslladin a Saragossa o Figueres, a molts quilòmetres de distància de les seves famílies, per menys diners i oferint pel trasllat 3000 euros a Saragossa i 1.500 euros a Figueres que amb aquests diners no podrien ni donar l'entrada d'un pis", explicava durant les protestes Rubén Cruz, membre del comitè d'empresa.

Segons Cruz: "Hem d'unir forces, perquè avui és el nostre centre, però demà pot ser qualsevol de Catalunya o Espanya""Els treballadors que hem aixecat aquestes empreses no som números som persones i rere de cada persona hi ha una família i uns drets i estan fent amb això el que volen".

Els treballadors aposten seguir mobilitzant-se si les negociacions amb l'empresa segueixen pel mateix camí: "Si l'empresa no té coherència i ens dona uns principis de negociació perquè els treballadors i treballadors estiguin conformes i puguin anar a casa seva tranquil·lament amb els diners que es mereixen després d'estar treballant en aquest centre durant cinc anys, seguirem al carrer, i farem el que faci falta per aconseguir el que ens mereixem".

Les protestes es fan aquest dimecres coincidint amb una nova reunió entre el comitè i la direcció de l'empresa que ha començat a les 8 h del matí al centre martorellesenc.

 

Edicions locals