Els treballadors d'Amazon a Martorelles esperaran a la reunió de dimecres amb la direcció per decidir si van a la vaga

L'empresa els ofereix 3.000 euros pel trasllat a Saragossa i el comitè ho troba una 'minúcia'

Economia

Els treballadors d'Amazon diumenge durant la reunió al pavelló de Martorelles
Els treballadors d'Amazon diumenge durant la reunió al pavelló de Martorelles | ACN / Mar Martí

Redacció / ACN

Els treballadors d'Amazon a Martorelles han decidit donar uns dies més de marge abans de decidir si van a la vaga a partir del 31 de gener. Després d'una assemblea celebrada al pavelló municipal de Martorelles on hi han assistit uns 500 treballadors, la presidenta del comitè, Esther Rodríguez, ha explicat que han decidit "seguir negociant" i esperaran a la reunió amb la direcció de la multinacional prevista per dimecres que ve per decidir si van a la vaga.

Uns 500 treballadors de la planta d'Amazon a Martorelles van assistir diumenge a la tarda a l'assemblea que havien convocat els sindicats per exposar l'estat de les negociacions i conèixer l'opinió de la plantilla amb relació a l'anunci de traslladar-se a Saragossa. La direcció i el comitè d'Amazon van celebrar dijous la primera reunió del període de consultes per abordar el tancament del centre logístic, on hi treballen unes 800 persones, i a qui l'empresa ofereix un trasllat als nous centres de Saragossa i Figueres.  

La presidenta del comitè d'empresa i una de les integrants de la mesa negociadora, Esther Rodríguez, ha explicat que han "consensuat" amb els treballadors "seguir negociant" amb l'empresa. D'aquesta manera, ajornen uns quants dies més la decisió de si van o no a la vaga. De fet, Rodríguez ha exposat que la primera reunió que van tenir dijous amb la direcció de l'empresa "va ser només per entregar documentació" i, per això, ha avançat que volen esperar-se a la reunió que hi ha convocada per dimecres que ve "per veure com flueixen les negociacions".

El comitè també ha explicat als treballadors que, a hores d'ara, l'empresa ofereix 3.000 euros bruts pel trasllat a Saragossa i 1.500 euros pel trasllat a Figueres en un únic pagament. Això, segons Rodríguez, no els convenç "en absolut". En aquest sentit, ha avançat que l'ambient entre els treballadors "està molt calent" perquè "el que ofereix l'empresa és una minúcia". Ha avançat que els treballadors "estan disposats a fer mobilitzacions".       

"Nosaltres volem que ens mantinguin el nostre lloc de feina, però no a 400 quilòmetres. Som coneixedors que hi ha més centres més a prop i que als 700 no ens poden reubicar, però que hi poden haver unes negociacions de reubicació per a part de la plantilla", ha afegit Rodríguez.

Si la setmana que ve finalment els representants dels treballadors decideixen anar a la vaga, la proposta seria començar-la el proper 31 de gener i allargar-la durant el període en què durin les negociacions, que està previst que siguin 30 dies.

La pròxima reunió entre el comitè d'empresa i la direcció d'Amazon està prevista per dimecres, 25 de gener, a les 8 h. El comitè també té previst trobar-se amb l'Ajuntament de Martorelles el dia 27 de gener. 

Edicions locals