Previstes retallades salarials a la planta que la química Towa té al polígon de Martorelles

La companyia fa tres anys que va adquirir a la farmacèutica Esteve la fàbrica

Economia

La multinacional Towa Pharmaceutical i els sindicats iniciaran dilluns un període de negociacions, després que la companyia hagi notificat als representants dels treballadors una retallada dels sous de la plantilla, segons han explicat fonts sindicals a aquest mitjà.

En concret, la companyia hauria anunciat al comitè, en una reunió mantinguda divendres passat, la intenció d'aplicar l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors, és a dir, una modificació substancial de les condicions laborals. Entre aquests canvis, la química els hauria anunciat la intenció de modificar pactes que tenien a nivell econòmic i que milloraven el conveni, segons aquestes mateixes fonts.

En aquesta reunió, Towa també els hauria anunciat que els congelaria els salaris i, per tant, no els aplicaria l'increment del sou previst per enguany, ni l'augment percentual que per conveni, a través d'una clàusula, havien acordat en referència al resultat de la suma de l'IPC dels darrers tres anys (2021, 2022 i 2023), si l'increment aplicat havia estat inferior.  

La trobada entre la direcció de l'empresa i el comitè està prevista per dilluns a les 11 h. Llavors serà quan es preveu que la companyia els informi dels motius que els han dut a decidir reduir els salaris.  Tot i que s'emplacen després d'aquesta reunió, els treballadors ja estarien plantejant fer vaga indefinida, segons han alertat fonts sindicals.

Towa va adquirir la planta a la farmacèutica Esteve l'any 2020.

Edicions locals