Martorelles neutralitza dos nius de vespa asiàtica localitzats al carrer del Molí

Una empresa especialitzada es va fer càrrec de l'actuació divendres passat

Societat

Martorelles retira dos nius de vespa asiàtica localitzats al carrer del Molí
Martorelles retira dos nius de vespa asiàtica localitzats al carrer del Molí | Aj. Martorelles

L'Ajuntament de Martorelles ha neutralitzat dos nius de vespa asiàtica que s'havien localitzat al carrer del Molí. L'actuació la va fer el passat divendres una empresa especialitzada contractada pel Consistori, després que el veïnat de la zona i treballadors d'indústries properes avisessin sobre la presència d'aquests nius.

L'empresa va comprovar que al carrer del Molí hi havia dos nius, un al costat dels horts i un altre prop del carrer del Presseguerar. Es tractava de nius secundaris i es trobaven en arbres a uns 10 metres d’alçada aproximadament, els quals la caiguda de les fulles hauria fet descobrir.

Els nius estaven en declivi i abandonats, donada l'època de l'any. Tot i això, i tenint en compte les nombroses queixes rebudes, l'Ajuntament va decidir actuar igualment i neutralitzar-los. Concretament, es va aplicar un biocida que a mesura que les vespes obreres entren al niu facilita que vagin morint. Un cop aplicat el tractament es va confirmar que el niu estava inactiu.

Els nius no s'han retirat, ja que segons fonts municipals no és necessari fer-ho, ja que les vespes asiàtiques no tornen a aprofitar mai un niu anterior.

Edicions locals