L'Associació Maria Sancho, una lluita contra la leucèmia des de Martorelles

L'organització la presideix la Montse Rodríguez, mare de la Maria Sancho, qui va morir d'aquesta malaltia l'any 2021 amb 15 anys

Societat

L'Associació Maria Sancho, una lluita contra la leucèmia des de Martorelles
L'Associació Maria Sancho, una lluita contra la leucèmia des de Martorelles

L'Associació Maria Sancho treballa des de fa aproximadament un any per lluitar contra la leucèmia. L'entitat martorellesenca la presideix la Montse Rodríguez Lavandeira, mare de la Maria Sancho, qui posa el nom a l'associació i va morir de leucèmia l'octubre del 2021, després de 9 mesos de lluita.

"La Maria tenia 15 anys, però tenia les idees molt clares, i ens va dir com a missatge que continuéssim lluitant perquè algun dia altres persones no haguessin de marxar com va marxar ella", explica la mare de la Maria.

Amb aquest llegat sota el braç, l'Associació Maria Sancho evoca tots els seus esforços a recaptar fons per a la investigació del càncer de leucèmia i de les malalties hematològiques i tots els donatius que aconsegueixen els destinen a la Fundació Josep Carreras.

També volen treballar per millorar l'espai dels adolescents en la sanitat pública. "La Maria va estar a l'Hospital Clínic i va sentir tractada com una adulta i quan ens van traslladar a l'Hospital Sant Joan de Déu, es va sentir infantilitzada".

Així mateix, un dels seus altres propòsits és el de fomentar que es conegui la donació de medul·la, "una cosa que fa com a molta por, però que és relativament senzill i pot donar una solució de vida a una persona", afirma la presidenta de l'associació.

La Montse explica que la seva filla qui patia una leucèmia mieloide aguda, una malaltia "estranya" per la seva edat i tenia una síndrome mielodisplàsia, va necessitar un donant de medul·la anònim, per la qual cosa recalca la seva importància: "Calen molts donants. Com més compatible és més possibilitats hi ha que la persona tiri endavant després d'un trasplantament", assevera.

Activitats solidàries

Per recaptar fons per a la investigació, l'associació ha celebrat diversos esdeveniments solidaris relacionats amb la salut i el benestar, entre els quals un campionat de pàdel que va tenir lloc el passat dia 7 de gener al club esportiu Oxygen i que va congregar 60 parelles: "Va ser tot un èxit. No ens ho esperàvem i estem molt satisfets", afirma la Montse, qui explica que per al torneig es va comptar amb la col·laboració dels comerciants de Martorelles i es van recaptar uns 1.800 euros.

Aquest divendres també organitzen una sessió de meditació al Safareig de Martorelles, a les 18.30 h, per la qual ja han exhaurit totes les places.

Edicions locals