L'alcalde de Martorelles es mostra 'decebut' amb la marxa d'Amazon i afirma que treballaran per reubicar el màxim de treballadors a Catalunya

Des del consistori també s'han iniciat converses amb la Generalitat per poder reindustrialitzar l'espai que ocupava la multinacional

Economia

L'alcalde de Martorelles, Marc Candela (dreta) i el regidor d'Economia, Indústri i Treball, Joan Marc Flores durant la roda de premsa davant l'Ajuntament.
L'alcalde de Martorelles, Marc Candela (dreta) i el regidor d'Economia, Indústri i Treball, Joan Marc Flores durant la roda de premsa davant l'Ajuntament.

L'alcalde de Martorelles, Marc Candela, s'ha mostrat "decebut" amb el tancament de la planta d'Amazon al polígon martorellesenc i ha anunciat que des de l'Ajuntament treballaran per "reubicar el màxim de treballadors a Catalunya". El batlle ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa aquest dijous al matí, davant les portes de l'Ajuntament, després que ahir dimecres la companyia anunciés el trasllat de l'activitat a Saragossa i a Figueres.

El tancament de la planta afectarà uns 800 treballadors, sense comptar els empleats que treballen per la multinacional de manera indirecta, sent aproximadament una cinquantena les famílies del municipi afectades (a falta de les dades concretes).

"Ahir al matí, quan ens van traslladar la notícia, el primer que vam fer va ser posar-nos amb contacte amb el departament de treball del Govern de la Generalitat i quan vam saber que el comitè d'empresa n'estava al cas, ens vam posar a la seva disposició, per ajudar-los perquè Amazon compleixi amb allò que ha de complir i aquestes persones es quedin amb les millors condicions possibles", ha afegit Candela.

Així mateix, l'alcalde de Martorelles ha reiterat que els preocupa més l'impacte en els treballadors, que no en el pes que té la multinacional en el polígon: "No estem parlant de l'empresa puntera del nostre polígon, tenim d'altres que estan al nivell o per sobre de llocs de treball i de capacitat econòmica, com pot ser Coca-Cola o la farmacèutica Towa", deia Candela, tot i assegurar que des de l'arribada del gegant de la logística fa menys de 5 anys al municipi, "érem molt conscients de quina companyia era i que podia ser molt volàtil".

Una altra de les qüestions prioritàries pel govern municipal és la futura ocupació de les naus de la multinacional un cop se'n vagi: "Ens preocupa també el futur de l'espai. Ens agafa per sorpresa que sigui un recorregut tan ràpid el tancament, estem parlant de 3-4 mesos, i estem començant a parlar amb la Generalitat per una reindustrialització de l'espai", avançava Candela, qui indicava que estan en contacte amb el Govern de la Generalitat per tancar una reunió la setmana vinent.

També està ja programada una reunió per dimarts de la setmana que ve a l'Ajuntament amb el Departament d'Empresa i el comitè d'empresa per ajudar a buscar les solucions més adients pels treballadors.

La manca de capacitat per créixer tant pel que fa a l'ampliació de naus, com en aparcament seria, segons hauria comunicat la companyia al consistori, el motiu pel qual hauria decidit cessar la seva activitat al municipi.

 


 

Edicions locals