Pressupost 'de contenció' pel 2023 a Martorelles

L'Ajuntament va aprovar dimarts els comptes per l'any que ve, dotats amb 10,3 milions d'euros

Política, Economia

El pressupost es va aprovar en una sessió extraordinària del ple municipal
El pressupost es va aprovar en una sessió extraordinària del ple municipal

L'Ajuntament de Martorelles va aprovar dimarts, en un ple extraordinari, el pressupost per l'any 2023, que en aquesta ocasió s'enfila fins als 10,3 milions d'euros. Tot i comptar amb una xifra més alta que l'any passat (9,7 milions), el de 2023 és un pressupost "de contenció", segons va afirmar el regidor d'Economia Joan Marc Flores. 

La partida més gran del pressupost 2023 és, com és habitual, la de les despeses de personal, que enguany arriba als 4.153.000 €, un 40% del pressupost total. També en destaquen les partides relacionades amb les despeses energètiques, que pateixen la inflació que s'està produint en el preu de la llum, el gas i altres recursos, amb algunes partides que tenen un increment de més del 100%. Aquests increments també han provocat "algunes retallades" als diversos departaments de l'Ajuntament, tal com va detallar Flores.

El regidor d'Hisenda destaca que aquest pressupost arriba en "una situació excepcional de postpandèmia i amb la guerra a Ucraïna que no hauria de durar massa temps". Flores també explica que el seu objectiu és ajudar als veïns i veïnes de Martorelles: "Cal prioritzar a les persones sobre les inversions per no deixar a ningú enrere durant aquests mesos".

Dues grans inversions

Flores també va destacar dues grans inversions incloses al pressupost municipal: l'asfaltatge de tots els carrers del polígon industrial i la substitució de la canonada de clavegueram del carrer Castella. El primer punt compta amb una dotació de 400.000 €, que s'entregarà a l'Entitat de conservació del polígon per executar un projecte previst en 2 milions d'euros. D'altra banda, les obres al carrer Castella tenen una inversió prevista de 100.000 €.

Un pressupost per sis mesos

L'alcalde, Marc Candela, va detallar que aquests comptes són la proposta del govern municipal per als primers mesos de l'any: "Aquest pressupost està fet perquè pugui permetre la seva modificació, de cara al govern que entri al juny que es pugui fer seu el pressupost".

El pressupost 2023 es va aprovar amb els vots a favor d'ERC i Units per Martorelles. Els dos regidors del PSC-MAPM es van abstenir i Martorelles en Comú Podem va votar en contra. La regidora d'Units per Martorelles, Margarita Casanova, va mostrar el seu suport a la contenció als comptes per "evitar sorpreses i sobrecostos". El grup socialista es va mostrar a favor del caràcter temporal del pressupost, amb vista a les eleccions del maig. Per part de Martorelles en Comú Podem, Mònica Utrilla va argumentar el seu vot en contra recalcant l'oposició del seu grup a "la venda de terrenys i de patrimoni de l'Ajuntament de Martorelles".

El Ple també va aprovar, en aquest cas per unanimitat, la relació de llocs de treball, la justificació de les assignacions dels grups polítics municipals i el Pla Anual de Contractació per l'any 2023.

Edicions locals