Miquel Corbera i Sara Sanante, guanyadors de La Neorural

La cursa de Santa Maria va comptar amb 212 corredors

Esports

Els camins i corriols de la Serralada Litoral no van posar les coses fàcils als corredors
Els camins i corriols de la Serralada Litoral no van posar les coses fàcils als corredors | La Neorural

Santa Maria de Martorelles

La desena edició de la Neorural ha coronat als atletes Miquel Corbera i Sara Sanante, en una edició que ha batut els dos rècords de la cursa, tant el masculí com el femení. Un total de 212 participants (de 250 inscrits) van afrontar els 25 km del recorregut, que enguany repetia l'esperit més salvatge i trencacames de l'edició anterior.

El montornesenc Miquel Corbera, medallista al mundial de trail fa unes setmanes, va ser el guanyador de la cursa establint un nou rècord amb una marca de 2:35:24 h. Al podi el van acompanyar els atletes Pol Codina i Genís Mateu, que van acabar a més de cinc minuts del campió.

En la modalitat femenina, la victòria va ser per Sara Sanante, qui també va batre la millor marca femenina i la va deixar en 2:57:40 h. La segona i la tercera plaça van ser per Montse Gracia i Sonia López, amb més de mitja hora de diferència respecte Sanante.

El recorregut d'enguany va ser el mateix que l'edició passada, un total de 25 km amb 1.600 metres de desnivell, apostant per una cursa més curta i intensa. En acabar la prova, tots els participants van poder gaudir de l'esmorzar amb entrepà i beguda i van recollir les seves bosses d'obsequis.

"El balanç de l'edició d'enguany és molt bo", explica Rosa Mañosa, una de les organitzadores. Mañosa també destaca el bon nivell de la prova, ja que "es van batre els dos rècords". L'organitzadora creu que els atletes també en van sortir satisfets: "Estaven molt contents. Tothom deia que és una cursa molt maca i dura".

Edicions locals