La Neorural arriba a la desena edició aquest diumenge

La cursa mantindrà el recorregut de l'any passat, més curt i tècnic

Esports

La Neorural omplirà un any més els corriols de la Serralada Litoral
La Neorural omplirà un any més els corriols de la Serralada Litoral | Neorural

Santa Maria de Martorelles

La Neorural torna aquest diumenge amb una edició rodona, la desena. La cursa de Santa Maria recorrerà un any més els camins i corriols de la Serralada Litoral amb un recorregut de 25 km, igual que l'any passat. Les inscripcions segueixen obertes, però estan a punt d'exhaurir-se.

Rosa Mañosa, una de les organitzadores, declara que La Neorural ja té "més de 230 inscrits" i que esperen "fer ple de participants", com sol ser habitual. Sobre l'organització de la prova, Mañosa explica que va bé i que els hi ha ajudat "tenir una setmana mig de festa abans", ja que la cursa mou a "quasi 100 voluntaris".

Sobre el desè aniversari de La Neorural, Mañosa afirma que no tenen "res especial" preparat, més enllà d'haver convidat a tots els guanyadors de les edicions anteriors de La Neorural.

Mantenint el recorregut de 25 km

El recorregut d'enguany serà el mateix que l'edició passada, un total de 25 km amb 1.600 metres de desnivell. Per tant, la cursa manté la filosofia de fer un recorregut més curt però "menys corrible i més salvatge", explica Santi Barril, un dels organitzadors de la prova. Barril creu que aquesta aposta és bona perquè "la gent es tira enrere amb distàncies i nivells molt alts. Si és més curta els hi fa menys por". 

Com cada any, la cursa està organitzada per l'Associació Cultural i Esportiva Castellruf, en col·laboració amb l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles i el comerç Espai Tortuga de Mollet.

Edicions locals