Coca-Cola aposta per recuperar l'envàs de vidre en l'hostaleria

La multinacional ha iniciat un pla que es durà a terme des de la planta de Martorelles, pionera en produir la primera Coca-Cola de vidre a Espanya

Economia

Coca-Cola ha iniciat un pla per impulsar des de la planta de Martorelles, l'envàs de vidre en l'hostaleria. El pla es basa en tres pilars: fer créixer els hostalers a través de la varietat de productes i mides, que cobreixen totes les ocasions de consum; millorar l'experiència per als consumidors, i apostar per la sensibilitat d'aquest envàs.

"Coca-Cola aposta per impulsar el vidre com a format idoni en el canal hostaleria on juga un rol fonamental i compleix un paper clau", ha explicat José Gómez, director de vendes de l'Àrea Este de Coca-Cola Europacific Partners Iberia.  En aquest sentit, José Gómez ha afegit que "es converteix en l'envàs més sostenible per aquest moment de consum gràcies a ser retornable i comptar amb 25 "vides" de mitjana abans de ser reciclat, el que equival a una mitjana de 6 anys". 

Segons un estudi de Conecta fet per a Coca-Cola, el 80% dels consumidors prefereixen envàs de vidre quan van a un establiment hostaler, i en destaquen d'ell la seva qualitat, l'experiència i sostenibilitat. En aquest sentit, des de la multinacional consideren l'envàs com el més sostenible per l'hostaleria per la seva circularitat, ja que és reciclable i retornable, amb la qual cosa Coca-Cola el recull, el retorna a les seves fàbriques i el torna a omplir.

Així mateix, segons l'últim informe de sostenibilitat de Coca-Cola a Espanya, el 91% del vidre que produeix la companyia és retornable.

La primera Coca-Cola de vidre, fabricada a Martorelles

Coca-Cola va produir la primera ampolla de vidre a Espanya l’any 1953, a la planta de Martorelles. Precisament, des d'aquesta planta s'han fabricat més de 51 milions de litres en aquest envàs el 2022.

Aquesta planta, inaugurada l'any 2006, és una de les més grans d'Europa per dimensió, amb una superfície de més de 500.000 m². En el conjunt de Catalunya, Coca-Cola distribueix prop de 5 milions de caixes físiques de vidre a l'any a més de 24.700 clients de tot el territori.

 

Edicions locals