El vial que connecta a peu el nucli urbà de Martorelles amb el polígon industrial des de Can Puig, ja és una realitat

L'Ajuntament i la Diputació també treballen conjuntament en un nou itinerari que enllaci de forma segura pels vianants la masia de Carrencà amb el polígon

Societat

El vial que connecta a peu el nucli urbà de Martorelles amb el polígon industrial des de Can Puig, ja és una realitat
El vial que connecta a peu el nucli urbà de Martorelles amb el polígon industrial des de Can Puig, ja és una realitat

L'alcalde de Martorelles, Marc Candela, i el diputat d'Infraestructures Viàries i Espais Naturals, Pere Pons, han visitat aquest matí el nou vial que connecta a peu el nucli urbà de Martorelles amb el polígon industrial des de Can Puig. Les obres que han tingut una durada de quatre mesos i un pressupost de 191.680 euros han permès la construcció d'un nou itinerari més accessible i més segur per als vianants que diàriament passen per aquest punt per accedir al polígon industrial, situat a l’altra banda de la carretera BV-5001.

L'actuació, finançada conjuntament amb un 62% per l’Ajuntament de Martorelles i el 38% per la Diputació de Barcelona, ha inclòs la construcció de voreres amb itineraris adaptats i alguna petita zona d'estada, que connecta el carrer de Can Puig amb el carrer del Molí i la parada d’autobús, amb la implantació de passos de vianants. També s’ha perllongat el mur del carrer del Molí, per tal de resoldre la diferència de rasant existent entre el carrer i la carretera.

Així mateix, s’han inclòs altres actuacions puntuals en el drenatge longitudinal la carretera, així com la col·locació de mobiliari urbà i nou enllumenat públic. També s’han instal·lat noves proteccions per a vianants i s’han fet millores en la senyalització vertical i horitzontal.

"Hi havia gent que feia aquest itinerari perquè hi havia un sender, però no el feia ni en garanties ni amb cap mena de seguretat. Avui estem aquí en un espai segur", reivindicava el diputat d'Infraestructures Viàries i Espais Naturals, Pere Pons, durant la visita.

Pere Pons també ha destacat que "aquesta ha estat una obra complexa en la gestió prèvia a l’execució perquè hi havia diverses administracions implicades, però ens hem entès molt bé i hem pogut fer l'obra sense problemes", i ha apuntat que les carreteres de la Diputació són vies "vertebradores, que connecten espais diferents, com en aquest cas, el nucli urbà i el polígon".

"És una obra que feia anys que buscàvem, de fet quan em vaig presentar a alcalde fa sis anys, ja buscàvem aquesta pacificació. Estem molt satisfets que ara sigui una realitat aquest pas segur entre el nostre poble i el polígon industrial", ha manifestat, per la seva banda, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, durant la visita al nou vial.

Un espai que des de l'Ajuntament s'encarregaran d'enjardinar i on en les pròximes setmanes es col·locarà el llaurer de Derbi i també el rètol de Benvingudes a Martorelles, "perquè l'entrada a Martorelles sigui més agradable, que és una altra demanda que la ciutadania fa anys que ens demana", avançava l'alcalde.

Les obres van finalitzar el setembre passat i han tingut un cost de 99.380,33 € per la Diputació de Barcelona i de 162.403,23 € per l’ajuntament, que compta amb una subvenció de l’ATM de 30.000 €. 

Noves propostes per pacificar la carretera de la Roca

Candela també ha recordat que des de l'Ajuntament ja estan treballant conjuntament amb la Diputació de Barcelona per pacificar de cara a l'any vinent l'entorn de la Masia de Carrencà: "Serà una connexió semblant, amb pas de vianants i amb voreres a banda i banda", afegia Candela qui ha aprofitat la visita del diputat per plantejar un vial paral·lel de vianants a la carretera de la Roca "que uneixi des de Sant Fost fins a Montornès i alhora també la via verda, que és el camí ral que baixa pel riu Besòs", afegia el batlle.

Una proposta que donaria continuïtat al vial que la Diputació ja ha fet entre Montornès i Montmeló i que segons el diputat, des de l'ens ja estan "treballant amb estudis i suposo que serà de cara al proper mandat que es podrà materialitzar", puntualitzava Pons.

 

 

Edicions locals