Entesa entre l'Ajuntament i els veïns de Can Sunyer per desencallar plegats les obres

Dimecres al vespre es va fer una reunió amb l'Ajuntament que va aplegar una cinquantena de veïns del barri martorellesenc

Societat

Entesa entre l'Ajuntament i els veïns de Can Sunyer per desencallar plegats les obres
Entesa entre l'Ajuntament i els veïns de Can Sunyer per desencallar plegats les obres

Una cinquantena de veïns es van apropar dimecres al vespre a la reunió amb l'Ajuntament de Martorelles per conèixer l'estat de les obres que resten pendents al barri de Can Sunyer, després de l'actuació que es va fer per mitjà de la Llei de Barris i que ha comportat en aquestes darreres setmanes accions de protesta per part dels veïns.

La trobada, que va començar a les 19 h i va tenir lloc al gimnàs de l'escola Les Pruneres, va estar encapçalada per l'alcalde, Marc Candela, i també va comptar amb la presència de la junta de l'Associació de Veïns de Can Sunyer. Ambdues parts valoraven en positiu la trobada, un cop finalitzada.

 "Que parlem, que ens expliquem les coses i que ens transmetem què pensa cadascú sempre és positiu", deia el batlle, Marc Candela, qui al mateix temps afegia: "Avui hem pogut explicar on som, hem intentat ser molt clars i sincers, de quina és la situació per no generar falses esperances, però alhora per tenir els mateixos coneixements i anar plegats a solucionar els principals problemes importants del barri", comentava Candela.

També la secretària de l'Associació de Veïns de Can Sunyer, Amparo Iserte, valorava en positiu la reunió: "Hi ha hagut un passat que ens ha fet mal a nivell de veïns, de no aplicar bé la comunicació. Però penso que és positiu perquè podem caminar plegats".

Mentre que el president de l'entitat, Paco Hidalgo, es mostrava una mica més crític: "Des de la junta ens hem adonat avui que hem perdut molt de temps. Ens hem sentit enganyats, esperem que això d'avui sigui un punt d'inflexió i que verdaderament els problemes que venim demanant se solucionin d'una vegada per totes", deia Hidalgo, qui remarcava que són "un barri molt pacífic, i hem arribat a aquest punt, perquè ja no podíem esperar més".

Punts d'entesa

Durant la trobada, l'alcalde es va comprometre amb els veïns a informar-los dels passos que es vagin seguint des de l'Ajuntament amb les companyies Fecsa-Endesa i Telefònica, per tal de soterrar les línies.

També es va arribar a l'acord d'informar-los sobre com va el procés de redacció i execució del projecte que ha de connectar la claveguera del carrer Castella amb el carrer Aragó i la reforma del parc d'Antonio Machado. En aquest sentit, l'alcalde recordava que l'any passat s'havia creat una partida per fer les obres de la claveguera i avançava que de cara al pressupost que es presentarà a finals d'any es preveu una partida de 100.000 euros per fer l'actuació tant del clavegueram com al parc d'Antonio Machado.

Així mateix, també es van posar sobre la taula altres aspectes, com el de buscar una solució per reduir la velocitat dels vehicles al seu pas pel carrer Mallorca, i la possibilitat de generar noves zones d'aparcament al barri.

Edicions locals