Primer pas del projecte Radars a Martorelles per prevenir la solitud no volguda entre les persones grans

Aquest dimarts s'ha constituït la Taula de treball de la iniciativa d'acció comunitària

Societat

Els integrants de la Taula Radars al Celler de Carrencà
Els integrants de la Taula Radars al Celler de Carrencà

L'Ajuntament de Martorelles ha constituït aquest dimarts la Taula de treball del projecte Radars, una iniciativa d'acció comunitària que engega aquesta tardor adreçada a la gent gran. La proposta la lidera la regidoria de Benestar i família i té com a objectiu detectar i prevenir les situacions de risc de les persones grans que viuen soles, així com disminuir l'impacte que aquesta solitud pot tenir en la qualitat de vida i el benestar dels ancians.

La Taula Radars es reunirà periòdicament. Un dels primers punts tractats és la captació del voluntariat, el qual serà un pilar essencial del projecte, ja que participarà en les accions de vinculació: "La manera com ho volem enfocar és totalment comunitària i participativa, per això avui constituïm la primera Taula Radars que és l'òrgan que decideix quin rumb pren el projecte", ha explicat la Cristina Vidal, tècnica referent del projecte Radars a Martorelles.

En aquesta mateixa línia també s'ha referit la regidora de Benestar i família, la Mònica García, qui ha volgut destacar el caràcter "transversal" i "participatiu" de la iniciativa. Mentre que l'alcalde, Marc Candela, ha anat un pas més enllà: "A Martorelles tenim un futur molt proper amb molta gent gran que pot quedar en aquest àmbit de soledat. El projecte ens ha de permetre poder-la ajudar per afrontar molt millor aquesta situació".

En aquesta primera sessió de la Taula Radars han participat representants de les entitats Adismar, AVV Can Sunyer, Casal d'Avis La Masia i Can Sunyer, Unión Cultural Andaluza de Martorelles, Escola Orfeònica; representants de l'Equip d'Atenció Primària de Martorelles - Sant Fost, del Centre de Salut Mental de Mollet (CSMA), de l'Hospital de Mollet, del Centre de suport a la llar, de la Biblioteca, de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i de la Creu Roja. 

Edicions locals