Sentit i multitudinari homenatge a Montse Abril, de Motos Isern

La Marineta va quedar petita per acollir divendres l'acte de comiat que va aplegar més de 200 assistents

Societat

Sentit i multitudinari homenatge a Montse Abril, de Motos Isern
Sentit i multitudinari homenatge a Montse Abril, de Motos Isern

L'energia, el carisma i l'estimació de molta gent cap a la Montse Abril es va demostrar divendres a La Marineta en l'acte que la família va organitzar per homenatjar-la. Més de 200 persones s'hi van apropar per participar en un sentit homenatge a la matriarca de Motos Isern, qui va morir el passat mes de juliol.

"Ni tan sols nosaltres érem conscients de la quantitat de gent que l'estimava", explica la seva filla Glòria Isern, qui es mostra sorpresa i agraïda per la multitud de gent que s'hi va aplegar.

Nascuda el 1941 a la Vilella Baixa (el Priorat), Montse Abril, filla del mestre Joaquim Abril –qui dona nom a una de les escoles de primària de Sant Fost– va ser un dels pilars del negoci de Motos Isern, juntament amb el seu home, Josep Isern, amb qui van formar una parella inseparable.

L'acte es va omplir de gent vinguda de Mollet, on van tenir l'establiment de venda de motocicletes i on a hores d'ara hi ha el Museu Isern, però també de llocs i entorns on va deixar empremta com Sant Fost o la gent vinculada a l'empresa familiar, al Moto Club Mollet i al món del motociclisme, en què l'Escuderia Isern va ser tot un referent.

Durant l'homenatge, Glòria Isern va recordar la trajectòria de la mare, que abans de dedicar-se al món del motor havia seguit les passes del seu pare i havia estudiat magisteri, un ofici que va exercir durant uns anys a Bagà (el Berguedà) i a Mollet, als Col·legis Nous. Precisament, dos exalcaldes de la ciutat, Montserrat Tura i Josep Monràs, van ser alumnes d'Abril i no es van voler perdre l'homenatge.

De la seva mare la Glòria en destacava l'empenta i el llegat deixat en vida: "Va ser un exemple".
També per part de la família el seu net Lluís va llegir un escrit de Josep Isern, qui va reconèixer el paper de la seva dona en l'èxit del negoci familiar i a qui sempre ha agraït el sacrifici que va fer deixant la docència. va agrair l'ajuda per "complir els meus somnis".
En l'acte van intervenir Josep Monràs i Jaume Alguersuari, expilot, periodista i promotor del món del motor, que van recordar amb emoció la figura de la Montse.

Edicions locals