La quarta dosi de la Covid arriba a les residències del Baix Vallès

La campanya va començar dilluns i s'està subministrant al mateix temps que la vacuna de la grip

Societat

El Juan Aznar, aquest dijous, durant la vacunació a la residència El Racó.
El Juan Aznar, aquest dijous, durant la vacunació a la residència El Racó.

Els professionals del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Sant Fost-Martorelles van començar aquest dilluns la vacunació de la quarta dosi de la Covid a les residències. Una campanya en la qual també s'ha aprofitat per subministrar als residents la vacuna de la grip, una malaltia vírica que predomina especialment durant els mesos d'hivern.

"És evident que el SARS-CoV-2 no se n'ha anat, ha vingut suposo per quedar-se i, per tant, és molt important estar vacunat i protegit d'aquestes noves soques, que també ens brinden una major immunitat d'aquesta malaltia, igual com fem amb la grip, que cada any es posen soques diferents", explicava la directora del CAP, Yolanda García.

Des de l'ambulatori esperen vacunar durant les pròximes dues setmanes a unes 400 persones de les 10 residències que hi ha a Sant Fost, Martorelles i Santa Maria de Martorelles. A la vegada, també s'estan vacunant els majors de 80 anys a domicili: "La previsió és que en dues o tres setmanes es tinguin vacunats a tots els que estan en el programa d'atenció domiciliària", afegia la directora qui detallava que al mateix temps, es punxarà en els CAP als majors de 80 anys i seguidament es començarà amb la resta de la població.

Així mateix, des del CAP també preveuen acostar-se en diferents punts de les tres poblacions per facilitar la vacunació als seus veïns. De fet, segons García, aquests últims anys "els ajuntaments ens han ajudat molt i ha pujat molt la gent que s'ha vacunat de la grip".

Vacunació a El Racó

Una de les primeres residències a iniciar la doble vacunació aquesta setmana va ser El Racó, de Sant Fost. La campanya al centre s'ha fet aquest dijous i està previst vacunar els professionals i un 80% dels residents –el 20% restant no es vacunarà perquè fa poc que haurien passat la Covid–.

Un dels primers residents a vacunar-se de la Covid i la grip ha estat el Jordi Maria Rementol, de 70 anys i veí de Montmeló: "Ja he passat una vegada la Covid i no tinc ganes de tornar-la a passar. Tot i que va ser molt suau, suposo perquè ja portava la tercera vacuna".

També el Juan Aznar, decidia punxar-se: "És necessari perquè l'epidèmia encara és al carrer i a la residència fa dos dies que l'hem tornat a passar".

Edicions locals