Compromís del govern de Martorelles per mantenir la màxima protecció per la masia de Can Puig

El ple de l'Ajuntament va desestimar el pla especial que havien demanat els propietaris per fer obres a la finca

Societat

El govern de Martorelles es comprometia dilluns durant la celebració del ple ordinari de setembre a mantenir la màxima protecció per a la masia de Can Puig de cara a l'elaboració del nou Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM).

"La proposta d’aquesta regidoria és que segueixi sent de clau 5 en el nou POUM. Serà voluntat o no dels actuals propietaris formular una al·legació o una petició de què es modifiqui", deia Gerard del Caño, regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament.

Del Caño feia aquestes declaracions després d'explicar l'acord pres per la Junta de Govern Local, en el qual es decidia suspendre la tramitació del pla especial per a la reordenació del conjunt arquitectònic de la masia de Can Puig: "La nova propietat de la finca va traslladar a l’Ajuntament tot un seguit d’actuacions que volia fer, farà al voltant de dos anys, i el que se’ls va dir des dels serveis tècnics va ser que la qualificació urbanística que tenia la finca era de zona de conservació de l’edificació 5, per tant, una de les màximes figures que preveu l’actual planejament en tant que modificacions urbanístiques o possibles nous usos", deia el regidor qui afegia que els propietaris hauran de justificar "molt bé", les obres que es vulguin fer a la finca tenint en compte el valor històric que té.

Ratificació de l'acord

La ratificació per desestimar el pla va obtenir els vots favorables de l'equip de govern i de Martorelles En Comú Podem. "Celebrem que ens informi del procés que des del principi havíem demanat informació. Si es respecta el pla actual estarem a favor", manifestava Mònica Utrilla de Martorelles en Comú Podem, fent referència al fet que es mantingués la màxima protecció per a la masia en el nou POUM que es comença a treballar.

Mentre que Units per Martorelles i el PSC-MAPM es va abstenir. Aquestes dues darreres formacions van queixar-se de la manca de temps per revisar la documentació del cas. "La Junta de Govern ho va aprovar el 25 agost. Hagués estat bé que ens ho haguéssiu enviat amb temps la documentació per poder mirar-la", comentava Mari Carmen Villarrazo, portaveu del PSC. També Margarita Casanovas, justificava així la seva abstenció: "És massa feixuc per a mi".

Des del govern, l'alcalde, Marc Candela, es comprometia a enviar en pròximes ocasions la documentació a l'oposició amb més temps per poder revisar-la abans de debatre's al ple.

Edicions locals