Coveright Surfaces entra en concurs de creditors

El Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona ha obert la fase de liquidació de la companyia que fa gairebé 50 anys que opera des de Martorelles

Economia

L'empresa Coveright Surfaces Spain, amb seu a Martorelles, s'ha declarat en concurs de creditors. El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) publicava divendres passat la resolució processal del Jutjat Mercantil número 5 de Barcelona, el qual ha acceptat l'auto de declaració i obria la fase de liquidació el passat 31 d'agost. La companyia dedicada a la impregnació de paper decoratiu per a la indústria del moble fa gairebé 50 anys que opera des de Martorelles.

Segons fonts sindicals, el concurs es troba en una fase inicial. Els treballadors van conèixer la informació fa poc més d'una setmana a través del comitè d'empresa. "Estem en una fase inicial, no tenim documentació encara. El que sabem és que es planteja un concurs de continuïtat de productivitat amb una venda de l'activitat productiva", explicava a aquest diari César Palacios, responsable d'acció sindical de CCOO.

Segons Palacios, el gabinet jurídic de CCOO s'ha personat en el concurs per conèixer la situació, la qual faria temps que l'empresa es plantejava, però els treballadors ho desconeixien: "Ens van comentar que feia uns quatre mesos que l'empresa es trobava en pre-concurs de creditors i ara ens hem trobat que s'ha presentat el concurs. És la primera notícia que tenim", assevera el responsable d'acció sindical qui recorda que això arriba després d'uns mesos d'haver negociat amb l'empresa per la retallada del salari dels treballadors.

La negociació van tenir lloc el mes de febrer passat quan empresa i treballadors –els quals tenien previst convocar una vaga– van aconseguir arribar a un acord. En un principi la companyia plantejava una retallada del 20% del sou, però finalment, es va assolir que fos del 8% amb una congelació dels salaris per als anys 2022 i 2023 i els treballadors van desconvocar la vaga.

Coveright Surfaces Spain opera des de Martorelles des de l'any 1974 i compta amb una seixantena de treballadors.

Edicions locals