El president Aragonès inaugurarà l'exposició de motos pel centenari de Derbi

L'exposició a Carrencà s'emmarca en la programació dels cent anys del naixement de Rabasa Derbi

Política, Esports

El president Aragonès inaugura l'exposició de motos pel centenari de Derbi
El president Aragonès inaugura l'exposició de motos pel centenari de Derbi

La programació per celebrar el centenari de Derbi arriba aquesta setmana a un dels seus moments àlgids amb la inauguració de l'exposició de motos de la mítica marca i el sopar institucional amb extreballadors i expilots de Derbi, on es preveu la presència del president de la Generalitat, Pere Aragonès.

L'exposició organitzada per l'Associació 100 aniversari Rabasa Derbi i l'Ajuntament de Martorelles aplegarà a l'Espai de Carrencà una trentena de motos Derbi de totes les èpoques, des dels anys 50 als anys 80. Entre les peces que es podran veure, no hi faltaran les motos de competició com les que van conduir pilots mítics com Jorge Martínez Aspar, Benjamín Grau i Julián Miralles.

"Serà un repàs a la història de Derbi i hi podrem veure algunes de les motos més emblemàtiques de la marca", explica Diego Fernández, president de l'Associació 100 aniversari Rabasa Derbi. Entre aquestes, el model Antorcha, coneguda popularment per Derbi Paleta, i que es va popularitzar a mitjans de la dècada dels 60, quan "molta gent la feia servir per anar a treballar", diu Fernández. Un altre model dels més populars i que també estarà present a la mostra serà la Derbi Variant, que molta gent va conduir durant els anys 80 i 90.

Però no només s'hi veuran les motos més populars, també hi haurà algunes peces úniques com la primera Derbi SRS (sigles de Simeó Rabasa Singla) de 48 cc, que va ser el primer velomotor de la marca, o el prototipus de moto de quatre cilindres que es va fer als anys 50 i del qual només es va fabricar una moto.

Peces de col·leccionista

El gran gruix de les motos exposades prové del Museu Derbi Pujolar de Santa Cristina d'Aro, que compta amb unes 140 peces col·leccionades per la família. També s'hi exposaran motos de particulars i de la mateixa família Rabasa i algunes bicicletes. La inauguració de la mostra serà a les 18 h i es podrà veure des del diumenge 18 fins al diumenge 25 de setembre, ambdós inclosos. Les visites es podran fer els dies feiners i dissabtes de 16 a 20 h i els diumenges d'11 a 13 h i de 16 a 20 h.

Abans de la inauguració, el president de la Generalitat farà una visita institucional a l'Ajuntament de Martorelles, on serà rebut per l'alcalde, Marc Candela, i altres membres del consistori, i signarà al llibre d'honor.

Edicions locals