El gironí Joan Cardona guanya el premi literari Montserrat Roig

Enguany el Premi de narrativa Montserrat Roig, en la seva 12a edició, ha estat atorgat a l?obra Unió, del gironí Joan Cardona, que es va endur els 600 euros del primer premi. El concurs literari està organitzat per l'Associació de Dones Progressistes.

Cultura

El segon nomenament el va rebre Heike Grafe, de Barcelona, amb la narració Mia, que ha guanyat 300 euros. Per últim, en tercer lloc va quedar el barceloní Xavier Cabús amb l’obra Venus mutil·lada: sanguina sobre grisalla, mereixedora del premi de 200 euros.
Diumenge a la tarda, el Casal d’Avis La Masia no només acollia el lliurament de premis, sinó també la presentació del recull de les obres guardonades amb el primer premi del certamen entre el 1997 i el 2006, amb el pròleg d’Ignasi Riera, amic i coneixedor de l’escriptora a que dóna nom al concurs.
A l’acte de presentació, a més, es va fer una taula rodona al voltant del tema Escriure sobre el món de la dona, hi escriuen diferent els homes i les dones? que va comptar amb la moderació de Dolors Milà i la participació de Glòria Marín, guanyadora de l’edició de l’any 1999, i de Jordi Boladeras, premiat els anys 2005 i 2006.
La publicació concentra els 10 primers anys de l’Associació de Dones Progressites Montserrat Roig de Martorelles, organitzadora de l’esdeveniment cultural. Segons l’entitat “crear un premi literari amb el seu nom era un forma de mantenir viva la seva figura i, d’alguna manera, perllongar el seu llegat de sensibilitat feminista i social”, ja que Roig feia cinc anys que havia mort en el moment de la creació

Edicions locals