Martorelles preveu estalviar 4.100 euros anuals amb el nou enllumenat del camp de futbol

L’Ajuntament ha adjudicat el contracte de subministrament per al canvi de llums per un import de 46.646,23 euros

Esports

Martorelles preveu estalviar 4.100 euros anuals amb el nou enllumenat del camp de futbol
Martorelles preveu estalviar 4.100 euros anuals amb el nou enllumenat del camp de futbol

L’Ajuntament de Martorelles iniciarà aquest setembre els treballs per canviar l'enllumenat del camp de futbol municipal. El consistori ha adjudicat el contracte de subministrament per al canvi de llums per un import de 46.646,23 euros (IVA inclòs) a l'empresa SECE SA. La licitació partia d'un import de 59.933 euros. El cost de l'actuació està subvencionat íntegrament per la Diputació de Barcelona en el marc del Programa sectorial d'actuació per fer front a l'emergència climàtica. 

Les obres consisteixen a substituir els 20 projectors d'halogenurs metàl·lics de potència 1.500 W cadascun distribuïts en quatre columnes, per 20 projectors de tecnologia LED, adequant la instal·lació a les actuals normatives lumíniques i mediambientals.

A més a més, aquest enllumenat disposarà d’un sistema de telecontrol per a gestionar horaris i regular els fluxos lumínics, així com de diferents escenaris preconfigurats per a optimitzar en tot moment l’ús de l’espai. Partit (encesa del 100%), partit d’entrenament (encesa del 75%), entrenament físic (encesa del 50%) i recollida (encesa del 25%).

Reducció del 47% del consum energètic

L’objectiu és substituir les lluminàries existents per unes de noves, de tecnologia led que redueixin la despesa: “Canviarem a led tots els punts de llum del camp i instal·larem un nou programa de monitoratge per a sectoritzar espais” explica l’alcalde i regidor d’Eficiència energètica, Marc Candela, que apunta com a principal motiu de l'actuació "la reducció del consum d’energia i del corresponent cost, a l'hora de millorar la gestió de l’enllumenat del camp".

L'actuació permetrà reduir gairebé a la meitat (47%) el consum energètic de l'equipament esportiu. En concret, el sistema d’enllumenat passarà d’un consum anual de 27.000 kW a 14.400 kW, generant un estalvi energètic total de 12.600 kW per any. També suposa un estalvi econòmic de 4.100 € anuals, i un estalvi en emissions de CO₂ a l’atmosfera de 3.654 kg CO₂ a l’any. La temporada 2021-22 el cost de l’enllumenat del camp va ser de 21.300 euros, segons ha informat l'Ajuntament.

 

 

Edicions locals