Sant Fost En Comú Podem emprendrà accions judicials pel cessament del regidor Alberto Bastida

La formació ha fet públic un comunicat on nega les acusacions d'IUSF i titllen els fets d''actuació electoralista'

Política

En un comunicat fet públic aquest matí, Sant Fost En Comú Podem ha manifestat que s'ha assabentat a través dels mitjans de comunicació de la decisió de l'alcaldessa d'expulsar del govern municipal el primer tinent d'alcalde i regidor de la formació morada, Alberto Bastida. 

En el comunicat els comuns diuen no entendre l'actuació d’Independents Units per Sant Fost (IUSF) i que els han "sorprès tant els fets com les formes", les quals titllen d'"estratègia electoralista".

Per altra banda, En Comú Podem i el regidor Albert Bastida, "neguen i desmenteixen completament les acusacions d’IUSF enfront del regidor" i, expliquen que "un cop parlat amb el nostre partit i els serveis jurídics, emprendrem les accions judicials pertinents en defensa dels interessos, tant del partit, com del nostre regidor".

Així mateix, comenten que "tal com vam informar fa dos dies, el nostre partit sempre ha cregut en la política del diàleg i la mà estesa, i ha actuat conseqüentment. És per aquest motiu, que no compartim la forma d’actuar del partit presidit per l’alcaldessa".

Diuen que el cessament del regidor s'ha produït "sense comunicació prèvia i de forma unilateral" i sense donar "trasllat al decret corresponent", del qual comenten "desconeixem el seu contingut". A més detallen que ni l'alcaldessa ni cap membre de l'equip de govern s'hauria posat en contacte amb el primer tinent d'alcalde per comunicar-li el cessament.

Per altra banda, expliquen que l’alcaldessa hauria "bloquejat l’accés al regidor a les instal·lacions municipals, impedint així que reculli les seves pertinences del seu despatx, i l’accés al seu correu electrònic de l'Ajuntament, fet que pot constituir un delicte contra la seva intimitat i la llei de protecció de dades, ja que es tracta d’un dret que tenen tots els regidors".

En Comú Podem acaba el comunicat assegurant que "el nostre partit sempre ha pres decisions buscant donar estabilitat política al municipi, sobretot, en aquesta legislatura tan convulsa que hem viscut" i indiquen que han estat "un partit decisiu al llarg d’aquesta legislatura, que ha hagut de prendre decisions complicades per tal de treballar polítiques i projectes que millorin i beneficiïn al nostre poble".

Tanmateix, traslladen: "Continuarem treballant pel municipi, com hem fet fins ara, i esperem que la nostra expulsió del govern no signifiqui aturar projectes i accions dutes a terme pel nostre regidor, Albert Bastida".

Edicions locals