La gresca de Santa Maria de Martorelles en imatges

La paella popular va ser la gran novetat, amb uns 200 participants, i la Gurrinada es va haver d'ajornar per les altes temperatures

Cultura

La gresca de Santa Maria de Martorelles en imatges
La gresca de Santa Maria de Martorelles en imatges | Aj. Santa Maria de Martorelles

Divendres passat arrencava la festa major de Santa Maria de Martorelles, i com és habitual, el tret de sortida el donava el pregó.

Enguany, el pregoner ha estat el Dídac Calpe (1), veí del municipi i actor que ha participat en la sèrie Sin Límites, que gira entorn de la volta al món encapçalada per Magallanes i Elcano, i que recentment s'ha estrenat a Amazon.

La programació va tenir actes adreçats a tothom. Per als més petits –tot i que també hi van participar els adults–, dissabte hi va haver la festa de l'escuma al pati de l'escola (2).

Els més grans van poder gaudir el mateix dia amb l'orquestra La Chatta (3), que va actuar a la plaça Joan Matons des de les 18 h fins a la nit.

Diumenge hi va haver activitats que ja són tradicionals a la gresca de Santa Maria, com la baixada de la mort o l'actuació del Ball de Gitanes de Martorelles (4), però també hi va haver una estrena: la paella popular (5), amb dos centenars de participants.

L'activitat que va caure va ser la Gurrinada. La cursa nocturna es va haver d'anul·lar a última hora després que Interior restringís l'accés a massissos i parcs naturals per l'alt risc d'incendi. Finalment la cursa es farà el 9 de setembre, coincidint amb la patrona.

Fotografies realitzades per l'Ajuntament de Santa Maria de Martorelles.

Edicions locals