Martorelles demana que la Generalitat assumeixi la titularitat del carrer de la Carrerada

L'alcalde va traslladar la petició al delegat del Govern de la Generalitat, durant la visita que va fer dijous al consistori

Societat

Martorelles demana que la Generalitat assumeixi la titularitat del carrer de la Carrerada
Martorelles demana que la Generalitat assumeixi la titularitat del carrer de la Carrerada

L'alcalde, Marc Candela, es va reunir dijous al matí amb el delegat del Govern de la Generalitat de la província de Barcelona, Toni Morral, per traslladar-li les necessitats i neguits del municipi que tenen a veure amb el Govern català. En la trobada, titllada de "profitosa" per l'alcalde martorellesenc, el batlle va compartir amb el delegat alguns aspectes importants per al municipi en matèria de mobilitat, medi ambient i habitatge.

 Pel que fa a la mobilitat, l'alcalde feia arribar al delegat la petició de modificar la titularitat del carrer de la Carrerada, via que creua el polígon des del pont de l'aiguabarreig -a Mollet- fins a la carretera de la Roca.  

"Nosaltres interpretàvem que aquest tram que passa pel mig del polígon de Martorelles era titularitat de la Generalitat de Catalunya,  però fa uns 3 mesos carreteres de la Generalitat ens va dir que no, que era municipal", explicava el batlle, qui afirmava que per la importància que té aquesta via en la mobilitat de la xarxa de l'entorn és "necessari que sigui de la Generalitat", deia Candela.

Una petició que el delegat del Govern de la Generalitat es mostrava disposat a resoldre: "Hi ha predisposició per part del govern per assumir la titularitat", deia Morral, qui asseverava també que faran les gestions oportunes amb el departament de Territori perquè la reunió que tenen prevista amb l'Ajuntament sigui "fructífera".

Perill d'inundabilitat del polígon

Una altra de les qüestions parlades durant la reunió de dijous, va ser la preocupació del consistori pel perill d'inundabilitat del polígon martorellesenc, un fet que segons comentava l'alcalde hauria empitjorat des de la construcció de la línia d'Alta Velocitat.

Des del govern martorellesenc també es va demanar ajuda per impulsar el bus del marge esquerre del riu Besòs que connecti directament Vilanova, Montornès, Martorelles i Sant Fost amb Barcelona i solucions urbanístiques per donar viabilitat a activitats agrícoles relacionades amb la vinya.

Edicions locals