Incrementa la xifra de persones ingressades amb Covid a l'Hospital de Mollet

Des del Departament de Salut fan una crida a la 'prudència' i a mantenir al dia la dosi de record

Societat

La situació epidemiològica l’Hospital de Mollet es manté en línia amb la situació general a Catalunya. Després de setmanes d’una certa fluctuació, "durant l’últim mes s’ha notat un increment de les persones amb Covid que ingressen a l’Hospital de Mollet tot i que la Covid no és la causa de l'ingrés en molts dels casos", segons apunten des de la Fundació Sanitària Mollet (FSM).

Així mateix, des de la FSM indiquen que l'afectació de l'UCI del centre hospitalari és "molt baixa". Malgrat això, consideren que és "important mantenir les mesures de protecció i prevenció sobretot les persones majors de 60 anys i les que es troben en una situació vulnerable".

També assenyalen com a primordial que es posin la dosi de record tots aquells qui, per dates, ja se la poden posar, ja que asseguren que "la possibilitat de reinfectar-se és més alta si has patit la malaltia que si t’has posat la dosi de record".

Al Baix Vallès, el risc de rebrot ha incrementat en les darreres setmanes i se situa en els 348 punts i l'RT (velocitat de reproducció de la malaltia) està en l'1,16. 

El pic de contagis, previst a mitjans de juliol

Des del Departament de Salut es demana "mantenir la prudència" davant l'increment de les infeccions de Covid. Durant la roda de premsa celebrada dimarts, la secretària de Salut Pública, la Dra. Carmen Cabezas, feia una crida a mantenir al dia les dosis de record i a no visitar-se per simptomatologia lleu del virus.

Per la seva banda,  la investigadora del Computational Biology and Complex Systems (BIOCOMSC) de la Universitat Politècnica de Catalunya, Clara Prats va mostrar els estudis que han estat duent a terme els últims mesos, d’anàlisi de les variants, i va indicar com la BA.5 està guanyant terreny a la resta de variants. Segons Prats, actualment, entre un 80% i un 90% dels nous contagis per Covid-19 ja serien per la variant BA.5. 

Així mateix, segons va explicar Prats, les prediccions situen el pic de contagis entre la segona i la tercera setmana de juliol, a falta de concretar-ho durant la setmana que ve, amb les dades que hi ha seqüenciades un cop passat el pont de Sant Joan. Amb tot, la professora va declarar que s’ha de veure si realment les prediccions es compleixen, ja que el model és canviant a causa del comportament humà.

Edicions locals