Malestar del govern de Martorelles amb la Diputació per l'execució de les obres de la rotonda de Can Puig

La causa de tot plegat, la titularitat dels terrenys d'un tram de l'actuació que la Diputació no tindria clara

Societat

Rotonda de Can Puig en obres
Rotonda de Can Puig en obres | Aj. Martorelles

Les obres de l'itinerari de vianants del carrer de Can Puig fins a la rotonda que porta el mateix nom, no s'executaran tal com estava previst perquè els Serveis Jurídics de la Diputació de Barcelona no tindrien clara la propietat dels terrenys d'un tram de l'actuació, segons ha comunicat l'Ajuntament de Martorelles. 

Concretament, es tracta de l’extensió de la vorera dreta del carrer de Can Puig en direcció Mollet fins al nou pas de vianants que connecta amb una nova vorera a la part esquerra que també quedarà per fer, indiquen des del govern martorellesenc.

L’Ajuntament ha informat aquest dilluns que es va assabentar d’aquest fet "en una visita d’obres i immediatament va enviar a Diputació un document acreditatiu de la propietat del terreny que és compartida entre l’ajuntament, Diputació i/o la Generalitat de Catalunya".

Així mateix, l’alcalde Marc Candela s’ha posat en contacte en els darrers dies amb el gerent del Servei d’infraestructures viàries de Diputació de Barcelona per reclamar-li la finalització de les obres i aquest li ha assegurat que el servei no certificarà el final d’obra fins que no s’executi aquesta part:  “No entenem, si els terrenys són públics, perquè no s’acaben d’executar les obres tal com estaven planificades quan l’ajuntament és el que més ha invertit en aquesta actuació”, manifesta Candela.

Dos mesos de l'inici de l'obra

Fa aproximadament un parell de mesos que la Diputació i l'Ajuntament de Martorelles van iniciar les obres en el punt quilomètric 14,450 de la carretera BV-5001 a l’altura del carrer Can Puig de Martorelles i que dona accés al polígon Roca.

L’actuació, que té un import de licitació de 361.783 euros cofinançats segons conveni entre la Diputació i l’Ajuntament, tenia previst un termini d’execució de quatre mesos.

Aquests treballs contemplen la construcció de voreres amb itineraris adaptats per millorar la seguretat viària en aquest punt de connexió entre el nucli urbà amb el polígon industrial. També han de fer possible l’itinerari de vianants del carrer de Can Puig fins al pont de l’Aiguabarreig del carrer Carrerada.

Edicions locals