La flama de les revetlles baixvallesanes

Les revetlles de Sant Joan recuperen les programacions prepandèmiques

Cultura

La flama de les revetlles baixvallesanes
La flama de les revetlles baixvallesanes

Després de dos anys de revetlles de Sant Joan a mig gas, a causa de la pandèmia, enguany es podrà tornar a gaudir de les tradicionals revetlles multitudinàries.

A Mollet, les activitats s'hi estendran des de les 18.30 h fins a les 3 h de la matinada. Les sardanes seran les primeres protagonistes, amb la Cobla Sabadell programada a càrrec de Tradicions i Costums a la plaça de Catalunya. A les 19.15 h engegarà la cercavila de la flama amb les colles Geganteres i Castelleres i el Club Muntanyenc, des de la rambla Nova a l'alçada de la via Ronda.

Una hora més tard arribaran al centre de les activitats, acompanyat de balls geganters i pilars castellers, i la posterior encesa del peveter, el traspàs de la flama als representants dels pobles veïns i la lectura del manifest a càrrec de Castellers de Mollet i Òmnium Cultural, així com els parlaments del consistori. El darrer acte a la plaça de Catalunya serà la segona part de l'actuació de la Cobla Sabadell, a partir de les 21 h.

Com ja era habitual –en les revetlles prepandèmiques–, la celebració es traslladarà al parc de Ca l'Estrada a la nit. A les 21.45 h el Ball de Diables de Mollet hi encendrà la foguera, tot seguit serà el sopar popular i des de les 23 h fins a les 3 h tindrà lloc la revetlla popular amb dj Maceta Sound Beat, amb barres a càrrec de Mollet amb Cuba i de la Colla dels Morats.

Sant Joan recupera així la seva programació usual i els organitzadors ho esperen amb "ganes i il·lusió". Així ho assegura el Cisco Ferrer, membre del Muntanyenc, qui, amb tot, també celebra que els darrers dos anys es pogués celebrar encara que fos de manera reduïda: "Encara vam tenir sort de poder-ho fer al Jardinet".

Celebracions als barris de Mollet

Diversos barris de Mollet organitzaran festes per Sant Joan. L'AV de Santa Rosa farà aquest dissabte a les 22 h la revetlla al carrer Sant Francesc, amb coques i cava per als assistents, així com ball del fanalet i música. El dia 23 serà el torn per a les festes de les AV d'Estació del Nord i de l'Estació de França. L'activitat dels primers serà a partir de les 20 h a la pista de l'escola Sant Jordi. A les 21 h arrencarà el sopar popular, on cada assistent haurà de dur el seu menjar i begudes, i tot plegat estarà amenitzat amb música. L'esdeveniment dels segons serà al carrer Francesc Macià –davant del local de l'AV– amb sopar i coca de Sant Joan, així com ambientació amb música enllaunada. Per últim, el 23 també arrencaran les festes del barri de Lourdes, amb una exhibició de taekwondo de l'Escola Lee Young Parets (19.30 h) i concerts (22.30 h). Les festes de Lourdes s'allargaran fins al 26 de juny.

Sopars, coques i música al Baix Vallès

Martorelles i Santa Maria recuperen els sopars populars per Sant Joan. En el primer cas, l'Ajuntament rebrà a les 21 h la Flama del Canigó, on es llegirà el manifest. A les 21.30 h està previst el sopar, en què els assistents hauran de dur els aliments i el consistori hi posarà la coca i el cava. La Flama arribarà a les 23.15 h al Pati de la Masia i tot seguit Llamps i Trons n'encendran la foguera. A les 0 h arrencarà la festa amb dj.

A Santa Maria de Martorelles també es farà un sopar del mateix estil que el del poble veí, que arrencarà a les 21 h al pavelló –cal inscriure's i s'adreça al veïnat del poble– i a les 23 h arribarà el plat fort amb el concert de Mabel Flores.

Pel que fa a Sant Fost, aquest diumenge a les 19 h a la plaça Esbert es presentarà la Coca de Sant Fost –hi col·laboren Corbalan, Gabà i Angela's– acompanyada de les havaneres a càrrec de Roca Grossa. Quant a la revetlla, el Teatre Segle XX farà arribar la Flama a la plaça de la Vila cap a les 21 h, on hi haurà actuacions de Tam Fost, de la Colla Gegantera de Sant Fost i de l'Agrupació Sardanista L'Alba del Vallès. També hi participaran l'ANC i Òmnium, que llegiran el manifest. Com és habitual, hi haurà coques i cava.

Edicions locals