Martorelles duplica la dotació per reformar el barri antic i amplia amb 200.000 euros més el pressupost per a la Vinya

El ple va aprovar ampliar aquestes i altres partides amb 1,8 MEUR provinents del romanent de tresoreria de l'exercici 2021

Economia

Martorelles duplica la dotació per reformar el barri antic i amplia amb 200.000 euros més el pressupost per a la Vinya
Martorelles duplica la dotació per reformar el barri antic i amplia amb 200.000 euros més el pressupost per a la Vinya

El ple de Martorelles va aprovar dilluns duplicar la partida del pressupost destinada a la reforma del barri antic. El projecte, que en els comptes per aquest 2022 aprovats el mes de gener passat ja disposava de 771.000 euros, en suma ara 700.000 mil més, arribant a la xifra d'1.441.000 euros. Amb tot, l'objectiu del consistori és ampliar de nou aquesta partida: "Estem fent guardiola amb la idea d'arribar als dos milions d'euros per a poder afrontar amb garanties la reforma d'aquest barri", explicava el regidor d'Economia i hisenda, Joan Marc Flores. 

El govern martorellesenc feia aquesta ampliació després de donar llum verda a la modificació de crèdit 05/2022, en modalitat de suplement de crèdit, que es va aprovar amb els vots a favor de l'equip de govern i l'abstenció dels partits de l'oposició, durant la sessió ordinària del ple del mes de maig que es va fer dilluns al vespre a l'Ajuntament.

La modificació de crèdit s'ha finançat amb 1,8 milions d'euros provinents del romanent de tresoreria resultant de l'exercici anterior que es va tancar amb un total de 5.514.552, 37 cèntims.

A banda del projecte del barri antic, un altre dels imports destacats de l'ampliació del pressupost és per a la Vinya. El consistori ha dotat amb 200.000 euros més la partida per a les obres d'aquest centre polivalent que es preveu que es reprenguin en "un parell o tres de setmanes", segons va anunciar l'alcalde Marc Candela.

Aquests 200.000 euros es destinaran a possibles eventualitats que puguin sorgir en el projecte, segons afegia el batlle: "El projecte el vam aprovar abans de la guerra d'Ucraïna. No podem acabar de valorar l'impacte que tindrà en l'obra. S'està estudiant amb la constructora, perquè el material que el projecte contemplava s'ha encarit molt", deia Candela.

Altres partides que amplien pressupost

A banda d'aquestes partides, també s'ha ampliat dels 20.000 euros als 45.000 euros la partida de celebració dels actes del Centenari de la Derbi -el total de la partida forma part de dues subvencions, una de la Diputació i l'altra de la Generalitat-. S'ha dotat amb 19.900 euros la partida dels pressupostos participatius; s'ha afegit 25.000 euros a una partida per a la conservació d'edificis municipals -entre les actuacions es preveu acabar les obres de l'Espai Jove-; una altra de 30.000 euros per al manteniment de les vies públiques i s'amplia també amb 30.000 euros la partida destinada a l'arranjament de places i carrers del poble que s'afegeix als 460.000 euros que ja s'havien destinat inicialment a aquestes actuacions d'asfaltatge i manteniment. Així mateix, s'amplia amb 60.000 euros el pressupost per a la festa major i amb 43.000 euros la dotació econòmica per a les festes populars.

Des de l'oposició, la portaveu de Martorelles en Comú Podem, Mónica Utrilla, va lamentar l'ajustat pressupost que es destina a Joventut, mentre que la portaveu d'Units per Martorelles, Margarita Casanovas, considerava "una barbaritat" el pressupost plantejat per a festes. Per la seva banda, Mari Carmen Villarrazo, demanava si la dotació per a la conservació d'edificis integraria les obres dels vestuaris del camp de futbol.

Responent a aquestes consultes, l'alcalde Marc Candela assegurava que els 60.000 euros que s'afegeixen a festes populars hi ha la revetlla de Sant Joan i les activitats que es fan per Nadal, que "són les més cares", deia el batlle, qui explicava també que s'ha contractat per un període de dos anys una empresa que s'encarregarà del so i la il·luminació dels espectacles del poble. Candela també recordava que el pressupost per a Joventut és "el doble de l'any passat" i confirmava que entre les actuacions per a la conservació d'edificis municipals hi haurà la reforma dels vestuaris del camp de futbol i de les piscines. 

Edicions locals