L'Hospital reprèn el programa de Deshabituació Tabàquica

El 2019, dels 148 pacients que van rebre intervenció, un 12% va deixar de fumar

Societat

L'Hospital reprèn el programa de Deshabituació Tabàquica
L'Hospital reprèn el programa de Deshabituació Tabàquica

Enguany, la Fundació Sanitària Mollet ha reactivat el programa de Deshabituació Tabàquica per a persones ateses i professionals de l'Hospital. Així ho han explicat aquest dimarts, en el marc de la commemoració del Dia Mundial Sense Tabac i la 22a Setmana Sense Fum.

Malgrat que durant la Covid-19 el programa es va reduir, aquest 2022 s’ha reactivat esperant disposar dels mateixos resultats que el 2019, quan dels 148 pacients que van rebre intervenció, un 12% va deixar de fumar.

Amb motiu del Dia Mundial Sense Tabac i sota el lema Viu sense fumar i comença a sumar,  el Comitè Promotor Hospital Sense Fum de l’FSM ha col·locat un taulell informatiu a l’Hospital de Mollet i un a l’Hospital Sociosanitari de Mollet per tal de donar informació a ciutadania i professionals sobre el tabac i els seus efectes sobre la salut. Al llarg d’aquest dia, el grup d’expertes sobre el tabac ha pogut oferir consells i pautes per deixar de fumar a més de 40 persones que s’han mostrat interessades.

El Comitè Promotor Hospital Sense Fum de la Fundació Sanitària Mollet va néixer l’any 2005 i des de llavors treballa per sensibilitzar i acompanyar a les persones per deixar de fumar i ajudar a crear un entorn lliure de fum. El seu programa d’actuació va permetre a la Fundació Sanitària Mollet adquirir el nivell or de la “Xarxa Internacional d’Hospitals Sense Fum” el passat 2019 i, entre altres accions, la certificació “Entitat Saludable” per AENOR.

Ambdós centres hospitalaris són entorns lliures de fum i disposen d’un grup de suport que detecta persones fumadores en el Servei d’Urgències, a l’Àrea d’Hospitalització i al Servei de Salut Mental a qui s’anima a iniciar el programa de deshabituació tabàquica durant la seva estada al centre. Quan se’ls dona l’alta es deriven a Atenció Primària per tal de donar continuïtat al programa.

A més, el centre disposa d’un programa intern de Deshabituació Tabàquica a través del Servei de Vigilància per la Salut que detecta els professionals fumadors durant les avaluacions de salut i els anima a iniciar el programa de deshabituació.


 

Edicions locals