Martorelles ret homenatge a la històrica companyia Derbi posant-li el nom 'La Recta de la Derbi' a un carrer

L'acte en el qual s'ha descobert la placa ha tingut lloc aquest dimecres amb la presència de la família Rabasa i extreballadors i membres de l'Associació impulsora del centenari

Societat

Martorelles ret homenatge a la històrica companyia Derbi posant-li el nom 'La Recta de la Derbi' a un carrer
Martorelles ret homenatge a la històrica companyia Derbi posant-li el nom 'La Recta de la Derbi' a un carrer

En el marc de la celebració del centenari de la fundació de la històrica companyia Derbi, Martorelles ha volgut retre homenatge aquest dimecres a la fàbrica de motocicletes posant-li el nom de 'La Recta de la Derbi' a l'últim tram del carrer Mogent -entre els carrers Sant Martí i Verneda-, situat al polígon industrial martorellesenc. 

"És un encàrrec que l'Ajuntament tenia des que es va tancar la indústria i, per tant, vam creure que amb motiu del centenari era una bona data per posar el nom de La Recta de la Derbi i col·locar aquesta placa que el que fa és mantenir en la memòria el què ha estat, és i volem que continuï sent Derbi per Martorelles", explicava l'alcalde de Martorelles, Marc Candela.

Mentre que Diego Fernández, comercial de Derbi i president de l'Associació del centenari explicava d'on prové el nom que s'ha posat a aquest carrer: "Recordo que durant els anys 70 al 75 això era la famosa Recta de la Derbi on es feien les proves del campionat d'Espanya de velocitat i aquí era la sortida i l'arribada del circuit de Martorelles", detallava.

Durant l'acte en el qual han participat extreballadors i membres de l'Associació impulsora del centenari i la família Rabasa, també s'ha descobert una placa que recorda el lloc exacte on es trobaven les antigues naus de Derbi a la localitat -actualment enderrocades-. Aquesta placa que s'ha col·locat és provisional, a l'espera de substituir-la quan acabin les obres en aquest espai que ocupava Derbi, ara en mans de la multinacional Segro i que pròximament serà un aparcament de camions.

"Estem molt orgullosos i molt contents per aquest dia tan especial", declarava la Marta Rabasa, neta de Simeó Rabasa, fundador de la companyia. També l'Albert Adamis Rabasa, un dels altres nets del fundador, es felicitava d'aquesta iniciativa: "Calia que tota la comunitat de Martorelles, Sant Fost i Mollet, que ha estat vinculada durant moltes generacions amb Derbi tinguessin un record", deia Adamis, qui lamentava el fet de la desaparició de les antigues naus.

El llorer de la Derbi, pendent de col·locar

Per altra banda, ena de les pròximes activitats per commemorar el centenari és la col·locació del llorer de Derbi, que l'Ajuntament va adquirir l'any passat. La intenció del consistori era instal·lar el rètol lluminós enmig de la rotonda de Can Puig, però per uns "aspectes legals" l'alcalde ha informat que no es podrà col·locar allí i s'ubicarà al voltant de la rotonda.

Així mateix, encara no se sap quan tindrà lloc aquesta instal·lació, a causa de les obres que s'estan fent a la zona. Segons ha explicat Candela, "la intenció és col·locar-lo abans de l'estiu perquè la trobada de motos antigues prevista pel 2 de juliol pugui passar-hi per davant".

 

 

Edicions locals