Can Sunyer s'engalana per celebrar el 40è aniversari de la Festa de Primavera

Els actes tindran lloc aquest cap de setmana i acabaran divendres que ve amb el concert jove

Cultura, Societat

Els infants en una de les primeres festes de Primavera del barri de Can Sunyer
Els infants en una de les primeres festes de Primavera del barri de Can Sunyer

Els dies 21 i 22 de maig i el pròxim dia 3 de juny, el barri martorellesenc de Can Sunyer recupera una de les tradicions festives més populars del municipi. El barri, creat a finals dels anys 50 pels mateixos veïns, celebra el 40è aniversari de la Festa de Primavera amb activitats per a tots els públics.

L'Associació de Veïns de Can Sunyer qui originàriament ha estat la impulsora d'aquesta festa any rere any, s'ha posat mans a l'obra per seguir rememorant l'esperit festiu i alhora de trobada que des d'inicis dels anys 80 van endegar els seus familiars i que ara ja es planta en la quarantena. 

"L'any 1981 es van fer les primeres festes. En aquella època fèiem concursos d'arrossos, hi havia les majorets del barri i fins i tot un grup de música jove format pels mateixos veïns. També hi havia una fira i es feien vaquetes, que venien a veure gent de tota Barcelona", recorda la Mari Carmen Villarrazo, la vicepresidenta de l'Associació de Veïns de Can Sunyer, filla d'un dels primers veïns del barri i una de les poques que continua vivint-hi des que va néixer.

"Hi va haver uns anys que arrossegava més participació la Festa de Primavera que la mateixa festa major", destaca el Paco Hidalgo, el president de l'entitat veïnal qui esmentat que la intenció dels veïns és continuar el llegat de les generacions anteriors, amb una festa familiar que recuperi la tradició i fent partícips als mateixos veïns.

"Enguany hem intentat recuperar alguna de les coses, com la participació de les entitats del poble. Volem que sigui una festa del barri i dintre de les possibilitats que tenim que surti el millor possible", afirma Hidalgo.

La Festa de primavera arrencarà aquest dissabte, 21 de maig, a les 17 h, amb la xaranga pel barri a càrrec del grup Tirant lo band i acabarà diumenge, a les 17.00 h, amb la traca de fi de festa.

Durant aquest cap de setmana hi haurà tota mena d'activitats, com sopars i dinars populars, balls i la participació de diverses entitats locals com la Unió Cultural Andaluza de Martorelles, el grup de sevillanes de l'AV de Can Sunyer, els Gegants martorellesencs i els tastets de la Joventut Sardanista i de les Gitanes. Així com una cercavila a càrrec de l'Associació Cultural Andalusa de Mollet.

Mentre que el colofó final tindrà lloc divendres 3 de juny amb el concert jove del grup Seyka, format al barri, els quals presentaran el seu primer disc.

 

 

Edicions locals