Dolç Dona, la nova entitat de Martorelles nascuda a partir d'un projecte d'intervenció comunitària

La formen 25 dones i es va constituir com a associació a finals del mes d'abril

Societat

Assemblea de constitució de la nova junta de l'entitat
Assemblea de constitució de la nova junta de l'entitat | Aj. Martorelles

Martorelles compta des de fa aproximadament un mes amb una nova entitat al municipi. Dolç Dona és el nom d'aquesta nova associació formada per 25 dones d'entre 20 i 50 anys, participants d'un projecte d'intervenció comunitària que l'Ajuntament va impulsar l'any passat a través de l'Àrea de Benestar i Família.

El que havia de ser un espai d'aprenentatge i alfabetització per aquestes dones migrants, s'ha convertit en poc temps i amb l'impuls de les seves participants i formadores en una nova entitat del municipi.

"Dolç Dona ha estat una gran idea i ens ha animat a fer moltes coses", afirma la flamant presidenta de l'associació, la Zaida Bakkali. Bakkali, de 43 anys i veïna de Martorelles, va ser elegida com a presidenta de la nova entitat el passat 21 d'abril, durant l'assemblea de constitució de la junta de l'entitat que es va celebrar al Safareig i en la qual van participar una trentena de dones.

Tot i fer poc temps de la seva constitució com entitat, les integrants de Dolç Dona ja somien amb nous projectes: "Tenir un local propi per poder programar activitats socials i culturals", indica Bakkali.

Dolç Dona s’escapa de la línia tradicional d’aquesta mena de projectes que se centren únicament en l’alfabetització. La iniciativa, ja des d'un inici es va encaminar a fomentar l'emprenedoria social de les dones migrades a través de l'elaboració de dolços, d'aquí el nom de l'associació. Així mateix, l'objectiu principal del projecte és apoderar les dones a partir de conèixer i enfortir les seves capacitats com un primer pas per la seva autonomia.

Edicions locals