Martorelles commemora el 5è aniversari de la Policia Local amb el repte d'ampliar la plantilla i feminitzar-la

L'homenatge es va fer dissabte al Celler de Carrencà

Societat

El cap de la Policia Local, Salvador Juvés, durant el seu discurs dissabte al Celler de Carrencà
El cap de la Policia Local, Salvador Juvés, durant el seu discurs dissabte al Celler de Carrencà

Martorelles va commemorar aquest dissabte, al Celler de Carrencà, el 5è aniversari de la creació de la Policia Local. L'homenatge va començar pels volts de dos quarts de 12 h i va comptar amb la presència del secretari general del Departament d'Interior, Oriol Amorós; l'alcalde de Martorelles, Marc Candela; el regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Parera i el cap de la Policia Local de Martorelles, Salvador Juvés.

 "Si tirem 5 anys enrere, el que ha fet Martorelles fins a tenir una policia local consolidada i amb uns índexs, tant del Departament d'Interior com d'enquestes pròpies, de bona gestió i de bon servei a la ciutadania, doncs estem molt satisfets i molt contents de ser aquí", manifestava l'alcalde, Marc Candela qui afegia que "poder tenir una policia pròpia, ben estructurada i ben formada és un motiu d'orgull".

Per la seva banda, el regidor de Convivència i Seguretat, Roger Parera, destacava: "Creiem en un model policial de proximitat i comunitari, per aquesta raó fa poques setmanes es va crear la Junta de Seguretat Local de Martorelles", deia Parera, qui avançava que des de l'Ajuntament s'anirà un pas més enllà creant el pròxim mes de juny el Consell Local de Seguretat, un òrgan que els ha de servir" per donar veu als diferents col·lectius, entitats i veïns, perquè els ajudin a millorar la convivència i la seguretat".

Mentre que el cap de la Policia Local, Salvador Juvés destacava en el seu discurs: "Volem que la nostra policia sigui capaç de donar un servei integral, sense cap tipus de mancança". En aquest sentit, va explicar que enguany el cos ha començat a recollir denúncies que no tinguin una instrucció complexa, que tenen preparades sessions per iniciar educació viària a les escoles el curs 2022 i 2023, que han adquirit un cinemòmetre i un alcoholímetre i que han signat convenis amb el Servei Català de Trànsit per dur a terme drogo test, serveis de psicòlegs en el cas d'accidents de trànsit i un servei de recollida d'objectes.

Reptes de futur

Amb tot, l'actual cap de la Policia Local, indicava també la feina que encara els queda per fer: "En un futur volem ampliar la plantilla de la policia local per ser més efectius i resolutius", detallava. També anunciava la intenció d'aplicar mesures de discriminació positiva per augmentar la presència de dones (actualment entre els 11 agents que formen el cos, només hi ha una dona). 

Alhora, Juvés declarava, que la Policia Local de Martorelles està treballant per tenir enllestides les noves ordenances de civisme i convivència i de circulació. Un els punts més importants d'aquesta darrera és que regula els Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) i també inclou un desplegament normatiu per la possible entrada a la Zona de Baixes Emissions (ZBE).

Reconeixement pel servei prestat

L'acte va servir també per posar en valor la tasca dels agents que formen i han format part del cos, tal com especificava Juvés: "És un acte important per a nosaltres. Un dia festiu que pretén celebrar i condecorar a tots els agents i civils que fan que augmenti el prestigi del nostre cos", deia Juvés.

Durant la celebració es van lliurar diplomes als agents locals que van treballar al municipi durant els pitjors moments de la Covid i es va condecorar amb una medalla per 15 anys de servei a l'agent T.G. i pels 25 anys, a l'agent M.L.V. També es va reconèixer la participació d'un ciutadà, Pol García.

Així mateix, tes va distingir Daniel Limones, el primer inspector que va tenir el cos de la Policia Local de Martorelles i actual cap de la Policia Local d'Esplugues: "Per mi és un orgull veure com ha evolucionat una policia que no és que sigui meva, però de la qual n'he estat com el pare", deia Limones.

Entre els assistents a la jornada també hi havia membres i exmembres de la Policia Local de Martorelles, així com representants dels diversos cossos policials amb els quals col·laboren els agents martorellesencs en matèria de seguretat -Mossos d'Esquadra, Guàrdia Civil, Agents Rurals, l'Agrupació de Defensa Forestal i les policies municipals de Mollet i Sant Fost -.

Edicions locals