El Museu Abelló, farcit d'actes pel Dia Internacional dels Museus

Arrenca el programa d'activitats per commemorar el Dia Internacional dels Museus, amb propostes artístiques, així com de música i fotografia

Cultura

El Museu Abelló, farcit d'actes pel Dia Internacional dels Museus
El Museu Abelló, farcit d'actes pel Dia Internacional dels Museus

El Museu Abelló celebrarà des d'aquest divendres i fins al diumenge 22 de maig el Dia Internacional dels Museus, una commemoració que enguany porta el lema El poder dels Museus.

El dia central d'activitats serà dissabte –quan tindrà lloc la tradicional Nit dels Museus–. Tot plegat arrencarà amb la masterclass Barro y luz, a càrrec de Manuel Outumuro, l'autor de l'exposició Música de cámara que es pot visitar al mateix museu molletà. Outumuro parlarà en aquesta sessió que arrencarà a les 10.30 h sobre la fotografia, així com de la seva experiència i forma de treballar.

No hi mancaran les activitats per als més petits, i de 16.30 h a 18.30 h tindrà lloc el joc de pistes familiar Misteri al Museu Abelló: un personatge desconegut embolica la col·lecció. L'activitat compta amb la col·laboració del Forn i Pastisseria  Prat, que oferirà una recompensa als participants. Tot seguit, arribarà el torn musical. A les 19 h l'Escola Municipal de Música i Dansa de Mollet oferirà una vetllada de música i dansa a les sales Museu; i a les 21.30 h, Jumble Sounds protagonitzarà un concert de swing.

Més enllà de les activitats, el Museu Abelló també obrirà les portes amb entrada gratuïta per tal que tothom pugui gaudir de les exposicions. Cal destacar l'horari especial de dissabte, obert fins a les 23 h. A la Casa del Pintor es faran visites guiades, també de franc, amb places limitades. Concretament les portes obertes seran els dies 14, 15, 18, 19, 20, 21 i 22 de maig. Per a les visites guiades, es recomana reservar al web del Museu Abelló, a través del correu electrònic museuabello@molletvalles.cat o trucant al 93 544 50 99.

Xavi Clavijo inaugura mostra

Xavi Clavijo | Cal 42

La primera activitat del Dia Internacional dels Museus a l'Abelló serà aquest divendres a les 19 h amb la inauguració del nou Racó de l’Artista a càrrec del dissenyador molletà Xavi Clavijo, que presentarà Made in Mollet, per celebrar els 10 anys del seu estudi Cal 42.

Joves artistes: de l'Ins Mollet al Museu Abelló

Els alumnes de segons de batxillerat de l'Institut Mollet van ser el cap de setmana els protagonistes del Racó de l'Artista. Com és habitual, van exposar el seu projecte final, inaugurat divendres a la tarda. L'Angelina Serra, coordinadora del departament d'Arts de l'institut molletà, destacava en la inauguració que enguany és encara més especial, "perquè aquesta generació ha viscut la Covid i hi ha hagut poca possibilitat de venir al Museu Abelló". Cada alumne va fer el seu projecte, de temàtica lliure, però tots tenien l'antropometria com a unió. Les tècniques i obres realitzades eren ben diverses i anaven des de la tridimensionalitat amb una proposta per veure amb ulleres 3D, l'acrílic, el grafit o l'interiorisme. Per la seva banda, uns fils vermells al centre del Racó de l'Artista va ser l'única obra que es va realitzar des d'un inici pensant en l'espai i unia la resta d'obres.

Edicions locals