Les deixalleries recuperen 429 llibres al Baix Vallès

Es tracta de la campanya DeixaLlibres que el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental va impulsar per Sant Jordi

Cultura

Les deixalleries del Baix Vallès han reutilitzat 429 llibres en el marc de la campanya DeixaLlibres que el Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental va impulsar per Sant Jordi.

El municipi on més llibres es van recuperar va ser Mollet (161), seguit de Martorelles (160), la Llagosta (34), Montmeló (31), Montornès (23) i Parets (20).

Al conjunt del Vallès Oriental es van reutilitzar 1.885 llibres, la qual cosa el Consorci calcula que ha evitat l'emissió de 184 quilos de CO₂ a l'atmosfera, una dada que "equival a 201.092 arbres necessaris per absorbir aquesta quantitat de diòxid de carboni en un dia".

Allargar la vida útil

La majoria d'exemplars reutilitzats en el DeixaLlibres han estat novel·les, contes i biografies, i se sumen als 33.935 reutilitzats en els darrers 7 anys de la campanya.

L'objectiu d’aquesta iniciativa és allargar la vida útil d’aquest producte i que els usuaris reutilitzin gratuïtament llibres en bon estat. 

Edicions locals