La Ballada de Roda torna a Martorelles després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia

L'esdeveniment es farà aquest diumenge a les 17 h, a la plaça El·líptica

Cultura

La Ballada de Roda torna a Martorelles després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia
La Ballada de Roda torna a Martorelles després de dos anys sense celebrar-se per la pandèmia | Aj. Martorelles

Martorelles acollirà diumenge, 15 de maig, la tradicional Ballada de Roda. L'acte, organitzat per l'Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles en col·laboració amb l'Ajuntament de la localitat, es farà a les 17 h a la plaça El·líptica. En cas de pluja se celebrarà al Pavelló.

La Ballada, considerada una de les més clàssiques del Ball de gitanes, comptarà amb la participació de les quatre colles de Martorelles. També hi seran presents la Colla de Gitanes i antics dansaires de Cerdanyola, el Ball de Gitanes de Parets i la Colla de Gitanes de Ripollet.

"És el retorn de la Ballada de Roda a Martorelles, ja que l'última que vam fer va ser el 2019, abans de l'esclat de la pandèmia", ha explicat Pere Truyols, membre de la junta de l'Agrupació Ball de Gitanes de Martorelles.

Una tradició que organitza anualment l'Agrupació de Colles de Ball de Gitanes del Vallès que agrupa una trentena de colles de ball de gitanes de la zona del Vallès.

A banda d'aquesta ballada, l'agrupació martorellesenca prepara noves col·laboracions fora del Vallès, i preveu fer arribar una mostra d'aquesta dansa tradicional al país basc.

 

Edicions locals