L'Ajuntament adjudica a l'empresa Certis la finalització de les obres de la Vinya

La constructora tornarà a ser l'encarregada d'executar els treballs per un import de 2,4 milions d'euros

Societat

El ple de l'Ajuntament de Martorelles va adjudicar dijous passat en sessió extraordinària, a Certis Obres i Serveis,  el contracte per continuar la construcció de les obres de l'edifici polivalent de la Vinya de Carrencà. L'empresa que s'encarregarà d'executar l'actuació per un import de 2,4 milions d'euros, en un termini de 6 mesos, ha obtingut la millor puntuació (91,95), de les quatre constructores que s'havien presentat a la licitació.

Segons explicava, l'alcalde de Martorelles, Marc Candela, Certis ha presentat "la millor oferta pel que fa a la relació qualitat-preu", tot i admetre que era la proposta més cara de totes.

Candela especificava a petició de la regidora Mari Carmen Villarrazo, quins havien estat els criteris subjectius que la mesa de contractació havia tingut en compte a l'hora de seleccionar la companyia per a l'actuació i amb els quals Certis havia marcat la diferència amb els seus competidors: "S'ha valorat subjectivament la bona gestió de l'obra, criteris en l'impacte del soroll i en l'entorn. Com plantegen l'obra, si hi haurà un cap d'obra o dos, si el personal serà subcontractat o fix i quines mesures de prevenció posaran", detallava Candela.

El ple va aprovar la licitació del contracte amb set vots a favor de l'equip de govern i quatre abstencions dels partits de l'oposició.

Des d'Units per Martorelles, la seva portaveu, Maragarita Casanovas, defensava l'abstenció que la seva formació ha mantingut en les votacions relacionades amb aquest projecte: "Sabem que tot el referent a contractacions és complicat i llarg, celebro que per fi es desencalli l'obra de la Vinya i encreuarem els dits que no pugi més de la quantitat que hi ha i surtin coses extres".

Darrer retard administratiu

En aquest sentit, l'alcalde recordava que per adjudicar l'obra el consistori ha hagut d'esperar la ratificació de la Diputació pel que fa al tancament dels comptes del 2021: "A mitjans de febrer coneixíem a qui adjudicaríem l'obra, però no podíem adjudicar-la perquè la partida que tenim per obres de la Vinya l'arrosseguem d'anys anteriors, i fins que no tenim tancat l'exercici 2021 no les podem incorporar en el pressupost actual".

Així mateix, Marc Candela assegurava que ara ja no hi ha cap tràmit administratiu que pugui fer allargar l'actuació: "Ells han presentat una proposta d'execució de sis mesos i, per tant, serem diligents en què no augmenti el cost, ja que hi ha hagut dues revisions exhaustives del projecte, perquè no puguin passar augments sobrevinguts o extraordinaris sobre l'obra".

Mentre que per la seva banda, la regidora Mónica Utrilla, de Martorelles en Comú Podem demanava si l'empresa adjudicatària - que resulta ser la mateixa que en l'anterior licitació- havia reclamat la penalització que requeia sobre l'Ajuntament o es va arribar un acord respecte a la rescissió del contracte anterior.

L'alcalde responia que no l'havien demanat i recordava que "el que sí que va reclamar l'empresa és la part de l'execució de l'obra que restava pendent, que això ho vam aprovar farà un any", deia Candela.

Edicions locals