L'escola de Santa Maria de Martorelles tindrà llar d'infants integrada al centre

S'obriran 13 places públiques per a infants nascuts els anys 2020 i 2021

Societat

L'escola de Santa Maria de Martorelles tindrà llar d'infants integrada al centre
L'escola de Santa Maria de Martorelles tindrà llar d'infants integrada al centre

A partir del curs vinent, l'Escola Les Mimoses de Santa Maria de Martorelles disposarà de places de llar d'infants d'1 i 2 anys al mateix centre educatiu. L'objectiu és garantir que hi hagi més infants per revitalitzar l'escola.

En concret, el centre oferirà 13 places d'aules d'infantil I1 i I2 (infants nascuts el 2020 i el 2021), una alternativa emmarcada en el pla del Departament d'Educació per facilitar la creació d'escoles bressol en entorns rurals o en municipis amb poblacions de menys de 2.500 habitants, com és el cas de Santa Maria de Martorelles.

Els grups reduïts que existeixen a l'escola, que és cíclica, permetran agrupar alumnes de diferents cursos en una mateixa aula. És el cas de P3 i P4, per una banda, i 3r i 4t, de l'altra. Aquesta unificació alliberarà espais per acollir les 13 places d'escola bressol durant aquest curs vinent mentre es fan les obres d'ampliació del centre de cara al següent curs. L'Ajuntament rebrà una subvenció de 10.000 euros per plaça per poder adaptar l'escola, i assumirà un cost de 5.000 euros anuals per mantenir el servei, que serà finançat majoritàriament per la Generalitat. Com a la resta d'escoles bressol públiques, el curs vinent les places d'I2 seran gratuïtes per a les famílies i en el cas d'I1, el cost serà de 118 euros. La setmana passada es va fer una reunió a la qual van assistir gairebé una desena de famílies interessades.

"Disposar d'escola bressol a la mateixa escola pot revitalitzar el centre, perquè ens garanteix una base sòlida per després poder omplir l'aula de P3", explica l'alcalde de Santa Maria de Martorelles, Rodolf Casas. De fet, Les Mimoses, en ser una escola d'una única línia, pateix encara més la davallada demogràfica generalitzada i enguany només havia rebut tres preinscripcions per a P3. "En els darrers cursos s'obrien places només en funció del padró de Santa Maria i això ha tirat enrere famílies d'altres municipis veïns que per por a quedar-se sense plaça no posaven Les Mimoses com a primera opció", assegura Casas, qui opina que també és una oportunitat per "revitalitzar el poble i obrir-lo i donar-lo a conèixer".

"Amb l'actual situació demogràfica existeix el perill que es vagi buidant l'escola i aquesta mesura garanteix relativament que hi hagi alumnes", considera la directora de l'escola, Emma Suñé, qui assegura que la proposta "és engrescadora". L'actual equip del centre, que serà l'encarregat de la línia pedagògica dels més menuts, es complementarà amb una Tècnica d'Educació Infantil (TEI). Pel que fa a les instal·lacions, els més petits "compartiran espais relativament", diu Suñé. "Tindran el seu propi pati i no hauran de compartir espais com pugui ser el menjador. Això sí, intentarem introduir-los en les festes i activitats de l'escola adaptant-nos als seus ritmes".

Les preinscripcions estan obertes fins al 20 de maig.

Edicions locals