El tercer festival VAP es trasllada al mes de maig i manté la Nit Brunzit

Judit Neddermann clourà el festival Vine Al Pati, que tindrà lloc entre el 14 i el 28 de maig amb sis propostes diferents

Cultura

La regidora de Cultura, Mònica Garcia, amb el cartell del festival
La regidora de Cultura, Mònica Garcia, amb el cartell del festival

Sergio Carrillo

Del 14 al 28 de maig, Carrencà acollirà sis espectacles de disciplines diferents emmarcats en la tercera edició del festival d'arts escèniques Vine Al Pati (VAP).

Aquest esdeveniment nascut en plena pandèmia amb l'objectiu d'oferir xous culturals al veïnat en un juliol en què pocs eren qui havien marxat de vacances, ara passarà a celebrar-se el mes de maig. El consistori va detectar l'any passat que a l'estiu no era el moment ideal per a programar-lo, "perquè molta gent marxa", ha explicat aquest dijous la regidora de Cultura, Mònica Garcia, i és per això que han apostat per avançar-lo dos mesos. Garcia també ha assenyalat en la presentació del cartell que "el maig ja fa bon temps i podrem gaudir del meravellós espai que tenim a la masia".

D'altra banda, es manté la gran novetat de l'any passat, que va ser la incorporació de la Nit Brunzit al programa, fent una picada d'ullet al Festival Brunzit, que el 2020 havia de celebrar la seva cinquena edició però que es va haver de suspendre per la Covid.

La regidora ha recordat que el Brunzit "era un senyor festival" i que tot i concentrar-se en un sol dia comptava amb molts concerts. Amb tot, també ha valorat que "amb el VAP abastem més disciplines i més públics, i crec que això és important".

El VAP canvia de nom

Per últim, cal destacar la modificació al nom del festival, que en la primera edició es va anomenar Vespres Al Pati; l'any passat va mantenir el nom però es va crear una marca monosil·làbica a partir de les inicials (VAP); i enguany passa a dir-se Vine Al Pati. "Abans només programàvem als vespres i ara també programem al migdia", ha justificat la regidora Mònica Garcia.

Els sis espectacles

El VAP arrencarà el dissabte 14 de maig amb Escargots, d'Slow Olou. Hi haurà dos passis (19 h i 20.30 h) d'aquest espectacle de carrer amb poques paraules i humor visual. L'endemà (12 h), Mumusic Circus representarà Petits Prínceps, un espectacle poètic i sensible que divertirà a petits i grans. Sound de Secà portaran el 21 de maig (20 h) un xou estàtic de percussió de carrer ple de vitalitat i energia, Emoriô. El 22 (12 h) serà el torn per als titelles dels paretans Sandal Produccions, amb Animalia Inc i Horses in town. Per últim, el 28 de maig a partir de les 19 h serà la Nit Brunzit, amb els concerts de Magalí Sare i posteriorment del duo format per Judit Neddermann i Vernat.

Les entrades tenen un preu de 3 € a excepció de la Nit Brunzit, per a la qual el preu de les entrades és de 6 €. Els tiquets es podran adquirir a martorelles.cat/entrades a partir del 29 d'abril.

Edicions locals